La revetlla de Sant Joan, com és tradicional, ve acompanyada del consum de productes de pastisseria típics com les coques de crema o pinyons. Atesos els problemes que podrien derivar-se d'una incorrecta o deficient elaboració, manipulació i/o conservació d'aquests productes, és necessària una especial vigilància per part de les autoritats sanitàries.
Així, per tal de prevenir intoxicacions o infeccions, associades al consum de coques farcides de crema o nata, els establiments han de respectar les condicions d'higiene durant l'elaboració i la conservació d'aquests productes (netejar, separar, coure i refredar).
Com a consumidors també tenim un paper important en la seguretat del producte i en la prevenció de intoxicacions i infeccions alimentaries, des del moment de fer la compra fins a consumir-lo. A més, s'ha de tenir en compte les elevades temperatures que suposen un factor de risc associat al consum de les coques.
Recordeu...
- Adquirir les coques en un establiment apte per l'elaboració i/o la venda d'aquests aliments.
- Comprar el tipus de coca en funció de les possibilitats de conservar-la fins el moment del consum.
- Conservar en fred les coques farcides de crema o nata fins el moment del consum
- Si s'ha de fer un desplaçament llarg i no podeu assegurar la conservació en fred, és millor comprar coques que es poden conservar a temperatura ambient (com les de pinyons) o bé adquirir el producte al lloc de destinació.
Consells per la compra i conservació de les coques de Sant Joan
19 de Juny 2013