Dies de còmic és el títol que emmarca el conjunt d'activitats amb motiu del veredicte del X Premi Josep Escobar que es farà el 29 de gener, a les vuit del vespre, a la Biblioteca Roca Umbert. En aquesta edició, s'hi han presentat 44 obres de 38 participants, 31 dels quals, a la categoria de majors de 16 anys i 7, a la de 12 a 15. El jurat el formen els il·lustradors Montserrat Bosch; Xavier Carrasco, Bié, professor de l'Escola de Còmic Joso; José Antonio Fernández, Fer;Xavier Vives; i Joseba Mendizábal, col·leccionista de còmics i membre de l'entitat Pau i Solidaritat. La desena edició incorpora als premis habituals de millor obra, guió i foment de la pau, el de millor il·lustració, en les dues categories. A més dels premis en metàl·lic, curs de còmic, llibres i material, les obres guardonades es publicaran en un llibre editat per l'Ajuntament de Granollers. Entre el 29 de gener i el 19 de febrer, la biblioteca exhibirà una mostra de les obres presentades. El Premi Escobar l'organitzen conjuntament els ajuntament de Granollers i Parets.
Els aficionats a l'intercanvi de llibres, poden participar en la versió en còmic d'aquesta activitat o comiccrossing, el dissabte 30 de gener, a les 12 h. A aquella hora, es lliurarà, a la Biblioteca de Can Pedrals, el plànol amb els punts on estan amagats els còmics alliberats. Ediciones B i Famiglia Folgore col·laboren en aquesta iniciativa.
Adreçat a infants majors de 4 anys, els tallers familiars de Roca Umbert també giren a l'entorn del còmic. Va de bafarades (16 de gener, 17 h) i Catacracs (30 de gener, 17 h), són els títols d'aquesta proposta que dinamitza Pau Farell, especialista en còmic (cal inscripció prèvia, al tel. 93 860 44 50).
En cinema, el Documental del Mes de l'Associació Cultural projectarà Tintin e moi (2003), d'Anders Ostergaard, un film sobre la persona i la psicologia d'Hergé (21 i 23 de gener, 19 h, Museu de Granollers). Per a tota la família, es podran veure dibuixos animats de Josep Escobar, concretament, cinc pel·lícules realitzades entre 1941 i 1952 (30 de gener, 18.30-19.15-20 h, Museu de Granollers). I també una pel·lícula inèdita, Érase una vez, codirigida amb Alexandre Cirici l'any 1950 (31 de gener, 18.30 h , Museu de Granollers).
Les exposicions també tenen presència en aquests Dies de còmic amb motiu del Premi Escobar. Dones de tebeo és una mostra d'autores d'humor gràfic de tot l'Estat, produïda per l'associació Lesbitoira- Gaysteiz Taldea que es podrà veure fins al 31 de gener al GRA. I Còmic eròtic underground és una col·lecció d'originals del granollerí Xavier Vives, publicats entre 1977 i 1984 a revistes com Hara Kiri, El Cuervo, LIB, Balalaika, El Papillón, El Papus, El Pupas, el Comic Erótico i Penhouse, la majoria avui desaparegudes, i d'altres encara vigents, com Víbora, Play Boy, KISS Comics… L'exposició, en què han col·laborat les empreses 2MRètols i IGrafic, es podrà visitar fins al 27 de febrer al restaurant Anònims.
D'altra banda, el club de lectura obert s'uneix a la programació, amb la lectura del còmic Persèpolis, de Marjane Satrapi (21 de gener, 19 h, Biblioteca Roca Umbert).