Helena Román i Pilar Ruiz han rebut un obsequi per ser les dues guanyadores del Mercat de Sant Carles que han participat al Concurs de receptes Del mercat a la taula, organitzat per la Diputació de Barcelona. El jurat del concurs, presidit pel cuiner Pep Salsetes i format per Josep Planas del Restaurant Layon, i la Marta Mascaró del Restaurant La Gamba, han escollit les dues receptes guanyadores d'una trentena de presentades. Mongetes del ganxet amb botifarra negra esparracada amb suc de rostit és la recepta d'Helena Román de 24 anys de Lliça d'Amunt, i Pilar Ruiz, de 60 anys de Granollers, ha guanyat per la seva recepta de rostit de pollastre i conill amb rovellons al forn i farcellets de col.
La Diputació de Barcelona organitza la segona edició d'aquest concurs que té com a principal novetat que les receptes s'hauran de fer amb productes de baix preu. La campanya pretén aportar solucions a la població en la cuina diària mitjançant receptes o menús econòmics i saludables, a l'abast de totes les economies; i situar els mercats municipals com a referents de compra saludable i de consum responsable. Aquesta campanya finalitzarà el gener de 2011 amb el lliurament gratuït a través de les parades dels mercats, del segon llibre de receptes Del mercat a la taula, que contindrà les receptes guanyadores del concurs de cada municipi