Granollers entra a l'Executiva de l'organització internacional Mayors For Peace

Augmenta ràpidament el nombre de ciutats que reclamen el desarmament nuclear abans de 2020.

02 de Octubre 2008
+

 Mayors for Peace (Alcaldes per la Pau), amb seu a l'Ajuntament d'Hiroshima (Japó) i Ypres (Bègica) ha anunciat que les ciutats de Granollers, Biogrado (Croacia), Halabja (Iraq) i Waitakere (Nova Zelanda) han acceptat la seva participació en l'Executiva de l'entitat. Amb aquestes 4 ja són 16 les ciutats que lideren aquesta iniciativa, com són Nagasaki, Akron (Ohio), Volgogrado, Manchester i Hannover, entre d'altres. Les noves ciutats de l'Executiva, de les quals totes menys una han viscut una guerra, han exercit un lideratge en el "Protocol d'Hiroshima-Nagasaki", un protocol complementari al Tractat de No Proliferació d'armes nuclears, per aconseguir una prohibició d'aquestes armes a escala global l'any 2020.

Actualment, Mayors for Peace té 2.422 ciutats membre en 131 països diferents. D'aquestes, 400 s'han incorporat durant l'any 2008, sumant així més suports entre les autoritats locals per eliminar les armes nuclears al món. La meitat del nous membres són espanyols, gràcies a la feina duta a terme per l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i Greenpeace España.  En aquest sentit, l'alcalde Josep Mayoral ha declarat "és urgent que les ciutats i la ciutadania treballin junts i incrementin el seu compromís amb la construcció de la pau, ajuntant les seves veus per eliminar del món les armes de destrucció masiva. L'any 1986 els estats amb armes nuclears es van comprometre al desarmament nuclear amb la signatura del Tractat de No Proliferació. És necessari reclamar el compliment dels seus compromisos i erradicar i desmantellar aquestes armes. És un honor per la nostra ciutat, que va patir els horrors de la guerra, la invitació de l'alcalde d'Hiroshima per sumar forces i treballar activa i conjuntament per la pau i per al desarmament".

Recordem que amb motiu de la commemoració del 70è aniversari del bombardeig del 31 de maig de 1938 Granollers ja va acollir una trobada d'Alcaldes per la Pau, coincidint amb la presència a la ciutat de diferents representants de localitats bombardejades. A més, el passat mes de juny l'alcalde Josep Mayoral va participar a la Haia en la primera conferència mundial sobre diplomàcia de les ciutats "El paper dels governs locals en la prevenció dels conflictes, la creació de la pau i la reconstrucció postconflicte". L’alcalde de Granollers va defensar el paper dels ajuntaments, com a administració més propera a la ciutadania, en la construcció de la pau, a través de l’educació, del foment de la convivència i del diàleg, tal i com ja s’expressava en el manifest de Granollers, ciutats obertes a la pau, que es va donar a conèixer el passat 31 de maig.