Granollers celebra la primera Trobada de formatgers catalans

Una vintena de formatgeries d'arreu es donen cita a la ciutat amb un programa d'activitats que presenta novetats

20 de Octubre 2010
+

Aquest dissabte 23 d'octubre tindrà lloc a la plaça J.M. Folch i Torres, de 9 h a 21 h, la primera Trobada de formatgeries catalans a Granollers. Aquesta trobada que, substitueix la Fira del Formatge del Vallès Oriental, presenta moltes novetats, d'entrada el nombre de participants es dobla, passa de 10 a 20 formatgeries, a més s'ha organitzat un programa d'activitats paral·leles a la trobada que volen donar a conèixer el món del formatge.

A continuació us detallem els participants i les activitats programades:

Formatgeries participants:

MAS GARET, Tona (Osona)
CUIROL, La nou de Berguedà (Berga)
MAS D'ALBA, Terradelles (Pla de l'Estany)
MOLÍ DE GER, Ger (Cerdanya)
HERBACOL, Queralbs (Ripollès)
TROS DE SORT, Sort (Pallars Sobirà)
BETARA, Olost (Osona)
LA CLEDA, Canovelles (Vallès Oriental)
CAN PUJOL, Vilassar de Dalt (Maresme)
CAN BORDOI, Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental)
MOLÍ DE LA LLAVINA, Centelles (Osona)
CAN PONSA, Tagamanent (Vallès Oriental)
CASA MATEU, Surp (Pallars Sobirà)
VECIANA, Segur de Veciana (Anoia)
CAMPS, Palau d'Anglesola (Pla de l'Urgell)
CAN ROGER, Cardedeu (Vallès Oriental)
MAS D'EROLES, Adrall (Alt Urgell)
MAS MARCÈ, Siurana d'Empordà (Alt Empordà)
CAN GORGS, Montseny

Altres participants:

ART CERVESERS, Canovelles (Vallès Oriental)

Introducció al món dels formatges

Durant tot el dia, dins el Rebost, hem organitzat quatre tastos d’introducció al món dels formatges. A les 10 i les 12 del matí i a  2/4 de 6 i 7 de la tarda, d’una hora de duració aproximada, donarem quatre nocions per a poder iniciar-vos en el món dels formatges i del seu estat actual en el nostre país.
Cost del tast: 5€  (places limitades)

Tour de les formatgeries

Des del Rebost farem visites guiades a les formatgeries mes representatives de la fira aturant-nos a cadascuna d’elles, fent un tast mes a fons i endinsar-nos una mica més en la seva història particular. És una bona manera de conèixer el què hi ha darrera un bon formatge de la mà del propi formatger.
Des de les 9 del matí i 2/4 de 6 de la tarda es faran sortides des de la botiga.
Cost del tour: 3 €  (places limitades)

Menú del formatge

El restaurant Mirallet, veí de la plaça, elaborarà un menú especial per la fira amb formatges. També oferirà com ja és habitual el seu assortit de formatges, majoritària ment de  formatgers artesans presents a la fira.
Recomanem reservar taula amb antelació.

Cafè tertúlia “formatger”

A 2/4 de 4 de la tarda hem organitzat dins el Rebost un cafè amb professionals del món del formatge per debatre aspectes de l’actualitat que ens afecten a tots. Un debat tècnic i professional per ajudar-nos a tirar endavant en un moment tant important pel formatge català.
Activitat reservada a professionals.