El Museu de Granollers comença el curs, i ho fa amb la voluntat d'obrir-se a nous públics, entre ells, el familiar.
En aquest sentit, demà dijous s'inaugura al Museu de Granollers l'exposició La Mirada Tàctil (20 h), una proposta de mòdul multisensorial pensada, sobretot, per a persones invidents. A partir d'una mirada tàctil, la proposta permet la interpretació de tres peces emblemàtiques del fons del museu: el vas apol·linar, la testa del déu Bacus i la mesura de Gra. Produïda en col·laboració amb l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, podrà visitar-se fins al 8 de novembre.
Per al públic familiar, aquest mes s'enceta una nova proposta pensada per explicar el fons d'art del museu, la història de la ciutat i el seu patrimoni d'una manera lúdica. Porta per títol El barret de les històries i, com a novetat també, es durà a terme a peu de carrer, sempre que el temps ho permeti, davant mateix del museu. Els contes s’explicaran cada primer dissabte de mes , a dos quarts de 7 de la tarda. La primera sessió serà aquest dissabte, 3 d'octubre, i s'hi explicarà la història del ventall de pericó, una peça integrada al fons d'art del museu. Una rondallaire de CRIT - Centre de Recerca i Imaginació Teatral, serà l'encarregada de desgranar en clau de conte l'origen d'aquest ventall de finals del segle XVIIl i principis del s. XIX i d'explicar per a què s'utilitzava. El barret màgic l'ha confeccionat especialment per a aquest activitat l'artesana Mar Aumedes.
Continuant amb les activitats per a tota la família, en l'apartat de tallers, aquest mes se'n proposen dos: un sobre el moviment lligat a l’exposició de Jordi Pericot (dissabte 17 d'octubre, 18.30 h), a càrrec de l'artista Montse Pons. I un altre titulat Decora la façana (dissabte 24 d'octubre, 18.30 h), un concurs per a nens i nenes de 6 a 9 anys perquè els infants decorin la façana del museu, amb Eva Canal, llicenciada en belles arts.
Exposicions d'octubre. El Cap de Medusa a El Balcó i Les aromes d'Al-Andalus, a la plaça Barangé
El Balcó mostrarà, a partir del 23 d'octubre, la peça Cap de Medusa, un fragment arquitectònic de marbre blanc, datat de final del segle II dC. La peça, com ja és habitual, es presentarà acompanyada d'una activitat, en aquesta ocasió, una història per a adults a càrrec del narrador Paco Asensio, titulada Mirades que maten (divendres 23 d'octubre, 21 h).
Les aromes d'Al-Andalus és el títol de l'altra exposició que s'inaugurarà a l'octubre, el dimecres 14 a la una del migdia, a la plaça Barangé, dedicada a la història i els ambients d'Al-Andalus, a través d'un món de sensacions. Aquesta producció de la Fundació La Caixa s'acompanya de dues activitats paral·leles, que es faran al Museu: una xerrada col·loqui sobre la vida quotidiana andalusina, amb Inés Eléxpuru, de la Fundación de Cultura Islámica (FUNCI), el mateix dia de la inauguració (19.30 h); i una sessió per aprendre cançons de falda marroquines (divendres 30 d'octubre, 18.30 h), a càrrec de l'Associació Averroes.
El museu podrà tornar a visitar-se de nit, en una altra edició de visita nocturna que es farà el dissabte 17 d'octubre (23 h), de la mà de la seva directora, Carme Clusellas, i amb la participació de CRIT - Centre de Recerca i Imaginació Teatral.
Tres itineraris de ciutat
El museu segueix amb el programa d'itineraris guiats que permeten descobrir la història de la ciutat in situ, amb les explicacions d'un expert. Aquest octubre n'hi haurà tres: la ciutat bombardejada, el modernisme i la ciutat medieval.
Us adjuntem el programa detallat de totes les activitats.