Trobada de les cooperatives escolars de Granollers

Hi han participat deu cooperatives de cinc escoles de primària de la ciutat

24 d'Abril 2019
+
Els 250 alumnes de 5è i 6è de primària, integrants de les deu cooperatives que enguany participen al projecte. Foto: T.Torrillas
Aquest matí s'ha celebrat a la nau Dents de Serra de Roca Umbert una nova trobada de les cooperatives escolars, emmarcada en el projecte "Cultura emprenedora a l'escola" impulsat per la Diputació de Barcelona, en què la nostra participa des dels inicis, fa 8 cursos. L'activitat s'ha allargat fins a les 12 del migdia. 
 
Hi han participat uns 250 alumnes de 5è i 6è de primària, integrants de les deu cooperatives que enguany participen al projecte, de les escoles Salvador Llobet, Lledoner, Granullarius, Mestres Montaña i Joan Solans. Els noms de les cooperatives són: Crazy Kids i Kriu-Kraks (Granullarius); Jumomi, Lledopro i Cankids (Lledoner); Generació Solans (Joan Solans); Mil i una idees i One Year Crafts (Mestres Montaña), Supereco i Il·lu world (Salvador Llobet). 
 
Durant la trobada, els alumnes, acompanyats dels seus professors, han donat a conèixer els prototips del seus productes  i han intercanviat experiències. Les parades per vendre'ls s'instal·laran al mercat del dijous dels dies 6 i 13 de juny. 
 
Aquest any, l'acte ha comptat amb el suport en la sonorització dels alumnes del curs de so i escenografia del Centre Vallès. De la seva banda, els estudiants del cicle formatiu de grau mitjà d’activitats comercials de l’institut Carles Vallbona han format els alumnes en tècniques de venda i han impartit tallers per decorar la parada. 
 
 
Treball del valors de la cultura emprenedora a l'escola
 
La finalitat del projecte és treballar el foment de la cultura emprenedora en el cicle superior de l’educació primària, per desenvolupar-ne els valors, hàbits i capacitats clau: observació i exploració, iniciativa i creativitat, responsabilitat, presa de decisions i assumpció de risc,  flexibilitat i perseverança, recerca i optimització de recursos com la informació i les tecnologies, cooperació i la solidaritat,  coneixement i respecte de l’entorn, i treball col·laboratiu i en equip.
 
El projecte aposta pel model cooperatiu com a filosofia empresarial de base, perquè aporta un model de gestió democràtica i participativa, i reforça un vessant de responsabilitat social.