Aquest estiu, del 25 de juny al 28 de juliol, la ciutat s’omplirà d’una àmplia oferta d’activitats culturals transversals i per a tots els públics. Sota el lema Segueix la cultura, la cultura segueix, la programació inclou arts visuals, música, dansa, cinema, audiovisual, pensament, teatre i exposicions. Així mateix hi ha formacions artístiques, workshops per a professionals del sector artístic, formació en línia i activitats infantils i familiars. Es tracta d’una oferta conjunta dels equipaments culturals de la ciutat, pensada amb una mirada local i adaptada al context actual com a conseqüència de la COVID-19.
La música tindrà un paper destacat en la programació, amb els concerts a la fresca a Roca Umbert. De música moderna hi haurà les actuacions de Namina, Catástrofe Club (que també inclourà una actuació poètica de Pau Gener i Joan Gener), Albert Lax i The Sey Sisters. Per primera vegada s’incorpora també la música clàssica amb concerts de diversos grups de petit format sorgits de l’Orquestra de Cambra de Granollers que interpretaran un repertori fresc i estiuenc. I pel que fa a la cultura popular, es farà la presentació-concert del llibre “I que soni la Guimbada, escrit pels grallers, els rajolers i l’entitat l’Olla dels Pobres.
El pensament serà un altre dels eixos de la programació. Tal com ja es va fer l’any passat, es plantegen 3 diàlegs als voltant del tema de l’escriptura i de l’art, tots a l’exterior de Roca Umbert. En el primer hi participaran Arnau Tordera (cantant d’Obeses) i la cineasta Neus Ballús. El segon serà entre el fotògraf Israel Ariño i el poeta Josep Pedrals, i l’últim serà entre la coreògrafa i ballarina Roser López Espinosa i el dramaturg Martí Torras. Tots els diàlegs estaran dinamitzats per la comissària artística Mercè Alsina.
A l’estiu el cinema es trasllada al Parc Torras Villà amb el Cinemafresh, que projectarà quatre pel·lícules: Yesterday, Un monstruo viene a verme, La familia Bélier i Spider Man: un nuevo universo. A més Roca Umbert serà l’escenari d’una nova nit de curtmetratges fantàstics i de terror i el Cinema Edison recuperarà les seves sessions habituals a partir del 25 de juny.
La proposta de dansa passa per dues activitats a Roca Umbert: Nomadis, peça de dansa de Human Hood (companyia resident al Centre d’Arts en moviment) i la dansa integrada de Liant La Troca, que presentaran l’espectacle Desfasats. I les arts escèniques vindran de la mà d’Arsènic, que oferirà una jam session de teatre.
Pel que fa a les arts visuals, Roca Umbert serà l’escenari d’una nova intervenció mural que porta per títol Esperança i que anirà a càrrec dels artistes residents a la fàbrica Josep F. Margalef i Rice (Eduard Sacrest). També hi ha programada una nit d’audiovisuals experimentals creats pels residents de l’Espai d’Arts de Roca Umbert.
Al Museu de Granollers seguirà oberta l’exposició Objectes personals, de l’escultor Efraïm Rodríguez, que ofereix visites comentades. El Museu també programa rutes comentades per diversos espais de Granollers, com l’Adoberia, el parc de Ponent amb l’obra de Jordi Benito i una sortida matinal a l’excavació arqueològica del poblat ibèric del Puig del Castell de Samalús.
Al Museu La Tela podem visitar l'exposició itinerant “Què mengem avui?” comissariada per la cuinera Ada Parellada i l’antropòloga Agnès Villamor. Una mostra que convida a reflexionar sobre els hàbits alimentaris propis, entenent que no només afecten el nostre organisme, sinó també l'entorn on vivim i el planeta. A més hi ha l’exposició permanent dirigida a públic familiar Tu investigues, que ens apropa a la ciència i desperta la curiositat per fer recerca i explorar la natura. També està oberta la sala d’invertebrats i per a públic familiar el planetari ofereix l’actiivtat “El gran riu de la nit”.
L’activitat cultural d’estiu també passa per la formació. A nivell presencial s’ofereix formació especialitzada per a tots els públics a Roca Umbert en dansa, swing i percussió, i també específica per a professionals del sector artístic de moviment i de fotollibre. L’oferta de formació online és àmplia i variada. D’una banda hi ha la proposta de cursos i píndoles que programa la xarxa de Centres Cívics. El Museu La Tela també ofereix Més Museu, un cicle de cursos telemàtics i interactiu realitzats per investigadors/es del museu i dirigits a persones interessades a conèixer millor la natura. També ofereix un ruta en línia pel Granollers Científic i sessions d’il·lustració científica.
La programació familiar i infantil inclou les programacions de cinema infantil del Petit Edison, les tardes Kanalla amb activitats a les plaça de Joan Oliver a Can Bassa i Pati del Centre Cívic CAn Gili i els Diverdivendres, amb pallassos màgia, contes i música.
Totes les activitats s’han adaptat a la nova normativa de seguretat com a conseqüència de la COVID-19, i la inscripció prèvia és obligatòria per tal de poder controlar els aforaments, que també es veuen reduïts. Trobareu tota la informació d’ativitats i inscripcions a www.granollers.cat/segueixcultura.