L’Àrea Familiar de l’Ajuntament de Granollers agrupa els serveis i programes de suport a la tasca educativa de les famílies pel que fa a petita infància, infants i adolescents. Funciona de manera coordinada entre diferents serveis municipals, i té com a objectiu impulsar i acompanyar la implicació de les famílies com a agents educatius fonamentals. Dins de l’Àrea Familiar neix Parlem en família, un projecte transversal que suma les diferents perspectives dels serveis municipals i que pretén donar eines i suport a les famílies per acompanyar els fills i les filles.
El cicle proposa un conjunt de xerrades per orientar, assessorar i facilitar informació sobre algunes qüestions que tenen a veure amb el desenvolupament personal, des de la petita infància fins a l’adolescència. Alguns d’aquests temes són, per exemple, els valors, el comportament, la salut, la igualtat de gènere i les diversitats afectives o la inserció laboral. Les trobades s’ofereixen per grups d’edats: de 0 a 5, de 6 a 11 i més de 12 anys. Totes les xerrades són en format virtual a causa de la situació epidemiològica actual, mitjançant la plataforma de Zoom. Les propostes tenen places limitades i cal fer inscripció prèvia. Podeu consultar la programació per inscriure-us a les propostes que s’adaptin a les vostres necessitats i interessos a: www.granollers.cat/parlemenfamilia
Les propostes del mes de febrer
La primera de les propostes de cicle es farà el dimarts 16 de febrer, de 18 a 19.30 h, i tindrà com a objectiu central oferir eines per educar en l’ús responsable de les pantalles a casa. Aquesta xerrada es farà per a dos grups diferents: un per a famílies amb infants de 6 a 11 anys i un altre per a famílies amb adolescents (majors de 12 anys). Anirà a càrrec del Servei d’Atenció i Assessorament sobre Drogues i Pantalles de Salut Pública de l’Ajuntament.
La segona de les xerrades porta per títol “Al futur, planta-hi cara! Quines opcions formatives tinc?” i es farà el dijous 25 de febrer de 18 a 19.30 h. Aquesta proposta està adreçada a la franja de famílies amb adolescents i té com a objectius informar de l’oferta d’estudis postobligatoris i de les vies per accedir-hi, ajudar en la presa de decisions i trencar amb prejudicis i estereotips sobre les diferents sortides professionals. La sessió anirà a càrrec de l’orientadora acadèmica de l’Oficina Jove del Servei de Joventut de l’Ajuntament de Granollers.