L’Ajuntament de Granollers, conjuntament amb els centres educatius de formació professional de la ciutat, i la resta de membres del Consell de la Formació Professional i l’Ocupació de Granollers, col·laboren, a través del grup de treball de la mobilitat internacional, per promoure la mobilitat europea d’estudiants de cicles formatius de la ciutat.
Aquest dimarts 14 de maig s’ha fet el lliurament de les beques Erasmus+ als alumnes de formació professional de Grau Superior de la ciutat que han participat en el programa i han fet pràctiques laborals a països europeus. Un total de 9 alumnes, 1 alumne d’EDUCEM, 5 de l’EMT i 3 de l’institut Carles Vallbona, han participat en el programa Erasmus+ i han fet les seves pràctiques professionals a Itàlia, Irlanda, Alemanya, República Txeca i Holanda.
El Consell de l’FP de Granollers va iniciar la convocatòria de les beques Erasmus+ el curs 2016-2017, i des d’aleshores s’han atorgat un total de 54 beques. Erasmus+ promou i facilita les pràctiques laborals a Europa, i es concedeixen 250 euros, als alumnes de Grau Superior, per complementar els ajuts que ja hagin obtingut del seu centre educatiu, a través del Ministeri, per poder cobrir part de les despeses de desplaçament, viatges i dietes.
Programa Erasmus+
Erasmus+ és el programa de la Comissió Europea en l’àmbit d’educació, formació, joventut i esport, que té com a objectiu principal oferir experiència a l’alumnat tant en l’àmbit personal com professional, mitjançant estades a països europeus. Les persones que hi participen adquireixen noves habilitats, milloren l’idioma, aconsegueixen una experiència laboral internacional, coneixen les exigències del mercat laboral a escala comunitària i milloren la comprensió de l’entorn econòmic i social del país de destí, alhora que assoleixen una identitat i maduresa professional motivadora de futurs aprenentatges. En definitiva, un programa que ajuda a fer que l’alumnat estigui més ben preparat i millorin els seus índexs d’ocupabilitat. Així mateix, aquest programa també contribueix a reduir l’índex d’abandonament escolar prematur.