Del 21 al 23 de març se celebrarà a Roca Umbert la 14a edició de la Fira Guia’t, la fira d’orientació acadèmica impulsada per la Xarxa TET (Transició Escola-Treball) del Vallès Oriental i organitzada pel Consell Comarcal i l’Ajuntament de Granollers. És un espai d’orientació i assessorament adreçat essencialment a joves, però en la qual s’han anat incorporant estratègies per oferir recursos formatius adreçats també a persones de més edat, famílies, professionals, etc.
Aquest dilluns al migdia s’ha presentat a l’Oficina Jove del Vallès Oriental aquesta nova edició de la Fira Guia’t que serveix per mostrar i donar a conèixer la formació professionalitzadora que es pot trobar a la comarca o a l’entorn proper.
Aquesta nova edició es durà a terme seguint un canvi de model organitzatiu, més centrat en els sectors productius, d’acord amb la proposta plantejada des de l’Agència de la Formació i Qualificacions Professionals de Catalunya, amb l’objectiu d’ajudar a descobrir vocacions i acompanyar les persones en el seu procés d’orientació formativa i laboral, incidint especialment en el foment de les vocacions industrials i la formació professionalitzadora.
Un nou model de fira
Com a novetat, la fira estrena un nou model i els estands informatius ja no s’organitzen per centres educatius, sinó que s’agrupen per sectors professionals. Així, els sectors de l’1 al 5 (Dents de Serra) agruparà les oportunitats formatives relacionades amb els serveis a les empreses i la indústria i els sectors 6 i 7 (Nau B1) se centrarà en els serveis a les persones i a la comunitat.
- Sector 1: De la indústria del metall i la mobilitat
- Sector 2: Dels serveis a les empreses
- Sector 3: De la transformació digital
- Sector 4: De la indústria química
- Sector 5: Indústria Agroalimentària + Manufacturera + De la construcció i Obra civil + De l’energia i la sostenibilitat
- Sector 6: De l’oci i el benestar
- Sector 7: De la salut i l’atenció a les persones
L’oferta d’activitats de la Fira Guia’t 2023
L’oferta d’activitats d’aquesta edició de la Fira inclou:
- Orientador/a que fa l’acollida del centre visitant.
- Demostracions dins de cada sector productiu, dutes a terme pels diferents centres formatius o entitats implicats.
- Personal orientador ubicat a cada sector de la Fira, per atendre consultes, conduir la visita i assessorar el públic visitant.
- Xerrades adreçades a joves sobre diferents temàtiques relacionades amb les trajectòries educatives un cop acabada l’ESO.
- Xerrada adreçada a famílies.
- Xerrada adreçada a orientadors i professionals.
- Taules rodones d’experiències de joves.
De moment ja s’han inscrit més de 1.500 alumnes, 31 centres visitants i 13 famílies. I una quinzena de professionals estan fent l’orientació personalitzada durant el mes de març. Es pot demanar a través d’aquest enllaç o per correu electrònic a l’adreça orientaciojuvenil@vallesoriental.cat.
Aquesta Fira és fruit del treball del Consell de l’FP del Vallès Oriental, està coorganitzada pel Consell Comarcal i l’Ajuntament de Granollers i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Direcció General de Joventut.
Més informació i inscripcions a:
www.vallesjove.cat/fira-guiat