El repte esportiu solidari OnCodines Trail ja ha registrat els 20 primers equips inscrits per a la seva primera edició, el dia 21 de març de 2020. L’OnCodines Trail s’ha presentat de manera institucional aquest dimecres al vespre a la sala de plens de l’ajuntament de Granollers en un acte amb l’assitència de representants institucionals dels 11 municipis del Vallès Oriental i el Moianès per on transcorre el recorregut.
Els dos directors de l’OnCodines, Lluís Vilalta i Jordi Franquesa, han explicat que es tracta d’una prova esportiva solidària amb una doble finalitat per als equips: completar el recorregut i recaptar un mínim de 600 euros que es destinaran íntegrament a la Fundació Oncovallès i la Barcelona Brain Health Initiative. En aquest sentit, la participació a la cursa requerirà (a banda de la inscripció de 40 euros de cada un dels participants per les despeses d’organització) la donació d’un mínim de 600 euros per cada equip. Les inscricpcions es van obrir fa tot just dues setmanes i ja s’han sumat 20 equips. Una dada que fa ser optimista als organitzadors que es mostren convençuts de recaptar més de 60.000 euros contra el càncer. Les donacions de l’OnCodines es destinaran íntegrament al suport i l’ajuda a malalts oncològics i les seves famílies, a la compra de material mèdic i a la investigació.
Inicialment les inscripcions estan limitades a 100 equips i, en cas de superar-se, l’organització establirà un sistema de llista d’espera i estudiarà la possibilitat d’ampliar-ho a més equips. Les inscripcions es poden fer a través de la pàgina web www.oncodinestrail.cat. Els organitzadors també han fet una crida al voluntariat, necessari al llarg de tot el recorregut. Els voluntaris es poden inscriure a través del mateix canal que els corredors i caminaires (el web www.oncodinestrail.cat) i l’organització els contactarà.
El recorregut de l’OnCodines Trail és circular amb sortida i arribada a Sant Feliu de Codines. El traçat és per muntanya corrent 70 quilòmetres o caminant-ne 55 en equips d’entre quatre i sis persones al llarg d’11 municipis del Vallès Oriental i el Moianès.
Els impulsors de l’OnCodines trail són un grup de corredors de Sant Feliu de Codines, agrupats sota el paraigües de la secció runner del Club Atlètic Sant Feliu. El grup sol participar en curses solidaries com l’Oncotrail de Girona. Lluís Vilalta, un dels directors de l’OnCodines, explica que el repte neix arran de la pèrdua de la Glòria, una de les membres de l’equip, “ella era una persona molt solidària. No vam poder fer res per ella però amb aquest homenatge pretenen recaptar uns diners que puguin ajudar a moltes persones”. Vilata va explicar també que “l’objectiu és arribar a 100 equips d’entre 4 i 6 persones i que, en cas de superar-los, es crearà una llista d’espera per estudiar si es pot ampliar la participació”. Jordi Franquesa, també director d’OnCodines, ha afegit que la inciativa a més de ser solidària aposta “pel respecte al medi ambient, la igualtat de gènere i la transparència”. És així que s’apostarà per evitar la generació de deixalles; els equips es trobaran tots a la mateixa categoria i es faran públics tots els comptes.
El president de la Fundació Oncovallès, Pere Cladellas, ha subratllat que l’aportació que rebin per part d’OnCodines permetrà poder seguir tirar endavant els seveis que ofereix l’entitat. “Són temps difícils malgrat diguin que la crisi ha passat. Ens trobem que cada vegada tenim més malalts i menys ingressos”, ha especificat.
L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha dit que “és un honor rebre una iniciativa tant potent com aquesta que parla de la salut a través del compromís social”. I ha dit que el repte és una exemple del treball en xarxa.
Un recorregut que recorre indrets emblemàtics
El traçat de la prova recorre Sant Feliu de Codines, Sant Quirze Safaja, l’Ametlla del Vallès, Figaró, La Garriga, Les Franqueses del Vallès, Granollers, Canovelles, Santa Eulàlia de Ronçana, Bigues i Riells i Caldes de Montbui. Recorrent indrets emblemàtics com Sant Miquel del Fai, Puiggraciós, el bosc de Malhivern, la plaça de la Font del Lleó o la Porxada de Granollers. El traçat del repte solidari caminant té uns 50 quilòmetres i també es circular. En la majoria dels trams, comparteixen recorregut amb els corredors. Els caminaires passaran per l’emblemàtic Castell de Montbui, a Bigues i Riells i pel Parc del Falgar, a Les Franqueses del Vallès. En cada un dels trams hi haurà avituallaments i punts d’intercanvi perquè els equips puguin fer els relleus.
La polsera solidària un símbol per difondre el repte
La roda de premsa a Granollers també ha servit per presentar la polsera rosa amb l’eslògan del repte solidari “Ens movem x la Glòria”. Un element que l’organització ven al preu simbòlic de dos euros l’exemplar amb l’objectiu de recaptar diners per a finançar l’organització de l’esdeveniment. La polsera, però, neix amb la vocació de converitr-se en un símbol per difondre el repte i es demana a les persones que l’adquireixen que la llueixin i que la comparteixin a les xarxes amb l’etiqueta #ensmovemperlaGlòria. Les polseres es poden aconseguir a la Llibreria La Plaça i a Can Basté de Sant Feliu de Codines i l’organització està treballant per tenir punts de venda a tots els municipis del recorregut.
Suport d’11 municipis de dues comarques
L’OnCodines compta amb el suport dels 11 municipis per on transcorre el recorregut. I així s’ha palès a la roda de premsa de Granollers que ha comptat amb respresentants institucionals de gairebé tots els municipis afectats.
Per a més informació
Correu: comunicacio@oncodinestrail.cat
Twitter: @oncodinestrail
Instagram: @oncodines_trail
Facebook: facebook.com/oncodinestrail