Granollers se suma a la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora

L’objectiu d'aquesta primera edició és crear consciència a escala mundial de la importància de l'educació com a motor de canvi i sumar nous aliats en favor d'aquest model de ciutat

30 de Novembre 2016
+
Granollers celebrarà el dia 30 de novembre el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, adherint-se a la proposta de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores formada actualment per 485 ciutats de 36 països de tots els continents. A més Granollers és una de les 15 ciutats que forma part del Comitè Executiu que s'encarrega de dirigir, gestionar i representar l'AICE. 
 
L'Assemblea General de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores va acordar fixar el dia 30 de novembre com a Dia Internacional de la Ciutat Educadora, amb l’objectiu de crear consciència a escala mundial de la importància de l'educació com a motor de canvi i sumar nous aliats en favor d'aquest model de ciutat. Així, aquest any 2016 se celebrarà la primera edició del Dia Internacional de la Ciutat Educadora.
 
L'activitat d'aquest dia es concentrarà al voltant del Museu de Granollers. Entre les 9 del matí i les 7 de la tarda es podrà veure davant d'aquest equipament una mostra de projectes de Granollers i d'altres ciutats del món vinculats als principis de ciutats educadores. A partir de les 17.30 h la façana del Museu farà de pantalla per a la projecció de diferents vídeos en què es reflecteixen activitats relacionades amb l'educació
 
A més, durant tot el dia i en el marc de l'illa de vianants, es faran entrevistes a les persones que ho desitgin per recollir testimonis sobre les seves vivències educatives i educadores, amb el títol de "Gràcies!". 
 
A les 7 del vespre i al Museu de Granollers, l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, igual com ho faran alcaldes i alcaldesses de diversos països del món que formen part de la xarxa internacional de ciutats educadores, llegirà un manifest de compromís a favor de la Ciutat Educadora. És una manera de fer pública l’adhesió a aquest model de ciutat i de governança local. A continuació, es presentarà la 14a. edició de la Beca Maria Gaja, que convoca el Consell Escolar Municipal i l’Ajuntament, per promoure el desenvolupament d’un projecte educatiu amb voluntat innovadora, que fomenti valors cívics i democràtics i que alhora contribueixi al desenvolupament de Granollers com a ciutat educadora. 
 
L'acte acabarà amb un diàleg a l'entorn dels vincles entre l'educació i la cultura entre Nicolás Barbieri, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre de l'IGOP (Institut de Govern i Polítiques Públiques) i Eulàlia Bosch, professora de filosofia, editora i especialista en la vessant educativa de les arts.