Granollers participa a l’Smart City Expo World Congress 2024 amb l’experiència sobre resiliència i sostenibilitat urbana

07 de Novembre 2024
+
Granollers participa a l’Smart City Expo World Congress 2024 amb l’experiència sobre resiliència i sostenibilitat urbana

La principal cimera internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents ha tingut lloc del 5 al 7 de novembre a Barcelona, punt de trobada dels principals representants públics i privats de l’àmbit de les smart cities. Més de 25.000 persones han participat en l’intercanvi de coneixements i oportunitats de col·laboració per millorar la qualitat de vida a les ciutats, a través de solucions innovadores que permetin afrontar els principals reptes urbans. 

Granollers ha format part de la taula rodona sobre la transformació dels barris i la cocreació de solucions a Europa,  juntament amb els dos socis tecnològics Aquatec i TSPA, compartint la seva experiència com a ciutat pilot en el projecte europeu UP2030 del programa Horizon Europe. El projecte treballa per aconseguir ciutats més resilients, justes i sostenibles impulsant transicions socials i tecnològiques a onze ciutats d’Europa i Amèrica del Sud. 

El regidor de Medi Ambient i Espais Verds, Francesc Arolas, ha exposat la planificació estratègica de Granollers fins al 2030, amb el Programa d’Actuació Municipal (PAM) i els projectes definits a l’Agenda Urbana per assolir una ciutat més sostenible, saludable, equitativa i justa. Són projectes amb un alt potencial transformador, com la renaturalització urbana, l’ampliació de la xarxa d’aigua regenerada o l’autosuficiènica i millora de l’eficiència energètica als equipaments municipals, que tenen per objectiu assolir una ciutat compromesa amb els espais verds, la mobilitat activa i sostenible i les infraestructures digitals que connectin les comunitats i promoguin el respecte pel medi ambient.

Arolas ha posat en valor les dinàmiques sociopolítiques que influeixen en l’adopció de solucions tecnològiques en els entorns urbans, i la transformació de la ciutat a través de les aliances i la bona governança. En el cas de l’UP2030, un dels principals resultats d’aquesta governança en el marc del procés de cocreació ciutadana, que ha comptat amb més de 100 persones participants, és la definició de la visió i els objectius compartits per al disseny transformador de la ciutat.