Granollers és un dels municipis catalans que participen en el projecte pilot del Passaport Edunauta, que compta amb el suport del Departament d'Educació, es relaciona amb el Pla Educatiu d’Entorn i es desenvolupa en aliança amb la Fundació Bofill. Es tracta d’un projecte de creació d’oportunitats educatives i d’acreditació i reconeixement social d’aprenentatges fora de l’escola per a infants de 3 a 12 anys.
L’Ajuntament de Granollers ha proposat a totes les escoles de primària de la ciutat participar en aquest projecte en una primera prova pilot adreçada a l’alumnat de 3r i 4t de primària. 12 centres educatius i 36 mestres s’han sumat a la proposta i la setmana passada es va fer la primera reunió del grup motor del projecte. Això vol dir que el projecte arribarà en aquesta primera fase pilot a gairebé 900 alumnes de la ciutat.
El Passaport Edunauta neix amb l’objectiu de promoure l’equitat en l’accés a les oportunitats educatives més enllà de l’escola. Així, s’ha creat un document, un passaport d’aprenentatge (learning passports), que serveix per animar i celebrar la participació en activitats extracurriculars obertes, dins i fora escola, a tots els infants per tal d’ampliar la igualtat d’oportunitats educatives.
Les escoles faran arribar aquest passaport en paper a l’alumnat de 3r i 4t de primària i informaran les famílies del projecte. També podran fer de manera conjunta a l’aula algunes de les activitats proposades (com un escape room virtual) i generar-ne de noves. Tot amb la finalitat d’alimentar l’interès per l’aprenentatge i el coneixement a través de 9 competències anomenades «superpoders edunautes».
A més, s’ha creat la web www.granollers.cat/passaportedunauta que conté tota la informació sobre el projecte, el passaport en format digital i una agenda actualitzada amb totes les activitats de la ciutat adreçades a infants i famílies amb infants de 3 a 12 anys.