L’Ajuntament de Granollers, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha ofert un taller d’autoprotecció, suport vital bàsic i ús del Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA). L’objectiu del taller era dotar als participants de les eines i els recursos necessaris per identificar una situació d’emergència i saber com actuar abans que arribi l’assistència sanitària.
L’activitat, impartida per professionals sanitaris de l’entitat SIS Prevenció, va tenir lloc el 21 de novembre al Centre Cívic Nord. La sessió, de quatre hores de durada, va comptar amb la participació d’una quinzena d’assistents. Les persones que van completar l’activitat van rebre una certificació. D'una banda, el taller pretenia animar i conscienciar a la ciutadania de la importància d'aprendre mesures d’autoprotecció per evitar un accident o minimitzar les lesions en cas que aquest es produeixi. D'altra banda, es volia dotar als assistents de tècniques bàsiques que tots i totes podem realitzar per fer els primers auxilis a una persona accidentada abans que sigui atesa pel personal sanitari.
Concretament, al taller s'hi van treballar, de manera teòrica i pràctica, conceptes com el protocol PAS (Protegir, Avisar, Socórrer), la PLS (Posició Lateral de Seguretat), l'OVACE (Obstrucció de la Via Aèria per Cos Estrany) o la RCP (Ressuscitació Cardiopulmonar) i com actuar davant d'altres situacions d'urgència com ara hemorràgies, epilèpsia o cremades.
Els participants van poder fer pràctiques amb maniquí i un simulador de Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA). Amb la realització correcta de tècniques de RCP i l’ús del DEA es poden salvar vides. Per aquest motiu, l'Ajunatement aposta per estendre la cultura de l’autoprotecció a tota la ciutadania. Recentment, molts municipis ja han instal·lat aquests desfibril·ladors en els espais públics més freqüentats com ara els parcs i places o els equipaments esportius.