Els municipis de la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau commemoren el Dia Internacional de la Pau amb una acció a l’espai públic

Una guia d’educació per a la pau complementa la iniciativa

21 de Setembre 2021
+
La ciutat de Granollers participa en la campanya ‘La pau al món comença aquí’, una acció de sensibilització dels municipis catalans de la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau pel Dia Internacional de la Pau.

La ciutat de Granollers participa en la campanya ‘La pau al món comença aquí’, una acció de sensibilització dels municipis catalans de la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau pel Dia Internacional de la Pau.

La iniciativa convida a reflexionar sobre pau i no violència a la ciutat i la interrelació que la pau local té amb la global. La pau al món comença aquí i comença amb nosaltres. Totes les persones són agents de pau. Com ens relacionem, com parlem, a qui comprem o com cuidem la nostra ciutat i el planeta són la base d’una societat pacífica. La pau com a fita i camí alhora, des d’on construïm relacions més respectuoses, cooperatives i equitatives.

Les dues activitats principals de la campanya són:

  • Intervencions a l’espai públic de les ciutats membres per impulsar la reflexió de la ciutadania.
  • La publicació d’una guia d’educació per a la pau a l’àmbit local, que exposa àmbits, eines i actors clau per treballar la pau des dels ajuntaments.

Els municipis participants de l’edició d’enguany són: Calella, Gavà, Granollers, Igualada, Santa Coloma de Gramenet i Sant Vicenç dels Horts.

A Granollers les intervencions a l’espai públic es poden trobar a: Centre Cívic Nord, Centre Cívic Can Gili, Estació de Granollers-Canovelles, Centre Vallès. Formació d'Adults, Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau, Pavelló Municipal El Tub, Palau d'Esports, Pavelló Municipal de Can Bassa, Centre Cívic Palou i Pavelló del Congost.

Els municipis tenen un paper determinant en la demanda d’un món més just i pacífic, ja que la pau va més enllà de l’absència de guerra o de la violència directa. La pau necessita una mirada més àmplia. La manca de desenvolupament humà i d’accés a l’educació o a la salut, les desigualtats econòmiques i el no respecte als drets humans són les principals amenaces per a la pau. La pau també significa disminuir les diferents violències que pateixen les persones i incrementar els nivells de justícia social.