Del 22 de gener al 14 de març de 2021 es podrà visitar l’exposició «Elogi del malentès» al Museu de Granollers

Les obres de catorze artistes conviden al visitant a reflexionar sobre el conflicte que genera el malentès i l’oportunitat de descobrir un nou punt de vista. L’exposició ho fa amb una mostra d’art contemporani utilitzant les arts plàstiques i audiovisuals

19 de Gener 2021
+

L’exposició «Elogi del malentès» es podrà visitar a la sala SET del Museu de Granollers del 22 de gener al 14 de març de 2021. Es tracta d’una exposició itinerant del Programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona, comissariada per Joana Hurtado Matheu i organitzada en col∙laboració amb els municipis que l’acullen. 

"L’exposició vol fer palès que el malentès és molt present en el nostre dia a dia, que una paraula o situació pot tenir múltiples interpretacions i que el dia que ens n’adonem, tot canvia i nosaltres canviem. A través de l’art contemporani, l’exposició ofereix un veritable espai de debat, una multiplicitat de veus crítiques des d’on qüestionar l’ordre establert. Un nou escenari de relacions en què art i política es troben, no per buscar una solució, sinó per repensar les lliçons apreses i rescatar la vaguetat i la incertesa a través de la sospita i la discrepància", destaca Joana Hurtado, comissària de l'exposició.

Les obres exposades corresponen a les artistes Mar Arza, Cabello/Carceller, Lúa Coderch, Kajsa Dahlberg, Anna Dot, Dora García, Andrea Gómez, Núria Güell, Alexandra Leykauf, Mariona Moncunill, Mireia Sallarès, Batia Suter i Pilvi Takala i la comissària de l’exposició és la historiadora de l'art i crítica cultural, Joana Hurtado.

 

Activitats vinculades i propostes educatives

Algunes de les activitats vinculades amb l’exposició són la conferència performativa «De l’error a la pedra o de la literatura a l’objecte», a càrrec de l’artista Anna Dot, el dissabte 20 de febrer, a les 19 h i el recital poètic «Aquest amor que no és u», a càrrec de Blanca Llum Vidal, el diumenge 14 de març, a les 18 h. 

També s’ofereixen diferents propostes educatives a càrrec d’A Bao A Qu. Una visita dialogada per a públic adult, «Paraules creuades», d’una hora de durada. Per a grups de persones amb Alzheimer, acompanyats, «Més que paraules», una visita dinamitzada amb taller experimental. I per a grups escolars, «Explorem el malentès», una visita dinamitzada amb taller experimental adaptat a diferents nivells (primària, ESO, batxillerat o CF). S’ofereix una adaptació en línia del servei educatiu per a escolars en cas que la pandèmia no permeti desenvolupar-lo presencialment. 

Tant el servei educatiu com les activitats vinculades són gratuïtes. Cal fer la reserva de les activitats (places limitades) o concertar dia i hora per les propostes educatives al 938 426 840 o a museu@granollers.cat.