Controls gratuïts de la qualitat de l’aigua de l'aixeta

De novembre a desembre s’oferiran controls de qualitat d’aigua als edificis construïts abans del 1980

04 de Novembre 2021
+
Controls gratuïts de la qualitat de l’aigua de l'aixeta

L’Ajuntament de Granollers ofereix controls gratuïts de la qualitat de l’aigua de l’aixeta als veïns i veïnes que ho sol·licitin i que visquin en edificis construïts abans del 1980. La campanya es durà a terme els mesos de novembre i desembre de 2021.

El Laboratori Municipal s'encarrega de la recollida i l'anàlisi de les mostres de l’aigua de l’aixeta. A més d'analitzar l'aigua dels edificis públics (centres administratius, educatius, esportius i llocs d'alta concurrència) l'Ajuntament estén el control als edificis particulars construïts abans del 1980 que ho sol·licitin. En aquests edificis s'ha de prestar una especial atenció a les instal·lacions interiors si estan fetes d'un material que es pot alliberar a l'aigua, cosa que pot arribar a representar un risc per a la salut.

Els paràmetres que s'analitzaran són els que marca el Reial decret 140/2003: color, sabor, olor, clor residual lliure, conductivitat, pH, terbolesa, amoni, coure, crom, ferro, níquel, plom, bacteris coliforms i Escherichia coli.

Què cal fer per demanar l'anàlisi d'aigua?

Si viviu en un edifici construït amb anterioritat al 1980 i voleu que s'analitzi l'aigua gratuïtament, heu d'emplenar aquest formulari i lliurar-lo personalment a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC), al carrer de Sant Josep, 7, o fer el tràmit en aquest enllaç a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament.

El Servei de Salut Pública es posarà en contacte amb la persona que ha fet la petició per concretar quan es realitzarà la recollida de la mostra. Un tècnic, degudament identificat, es traslladarà al domicili per prendre-la i, una vegada analitzada, es farà arribar l'informe de resultats.

Així mateix, s’acceptaran peticions que no s’ajustin als requisits indicats si es justifica la necessitat de fer l’anàlisi per sospita de risc associat a l’aigua, després que el servei de Salut Pública ho valori.