El cicle de trobades presentat amb el títol "Guanyar amb la sostenibilitat" pretén visualitzar les oportunitats que s'obren per a les empreses en aquest àmbit, i incentivar l'intercanvi d'idees i la detecció de projectes entre les persones assistents. Les ponències s'adrecen a les persones que prenen les decisions a les empreses, i oferiran eines pràctiques i actuals per entendre les oportunitats de la nova economia i com aplicar-les a les empreses, en un espai obert i participatiu.
Les trobades, moderades per Guiseppe Cavallo; consultor expert en Brand Strategy, i protagonitzades per ponents de primera línia, experts de l'àmbit privat i públic, exposaran les principals tendències i els casos i mètodes per aprofitar les oportunitats que ofereix l'economia circular:
8 de febrer
«Sostenibilitat: tendències i oportunitats per a les empreses». Ponència a càrrec de Fabrizio Ferraro, professor de IESE Business School i Isaac Peraire, director de l'Agència de Residus de Catalunya
8 de març
«Cooperar per guanyar: casos reals de sinergies entre empreses en projectes de sostenibilitat a Catalunya», a càrrec de Joan Tristany; director general d'AMEC, Associació Multisectorial d'Empreses, i Joan Martí; director de la Unitat d'Estratègia Empresarial ACCIÓ, Agència per la Competitivitat de l'Empresa de la Generalitat
12 d'abril
«Com es creen les condicions per a l'èxit en projectes complexos de cooperació», a càrrec del consultor internacional i membre de Forbes Coaches Council; Luis Costa i del Director General d’innovació de la Generalitat; Lluís Juncà.
Totes les ponències seran de 9 a 10 h i després es farà un cafè networking. Per poder-hi assistir, cal fer una inscripció prèvia a: www.gridgranollers.com/trobades-grid
GRIDGranollers és una plataforma creada a partir de la col·laboració publicoprivada entre l'Ajuntament de Granollers i les associacions dels polígons del municipi per tal d'estimular l'aprofitament dels recursos industrials del territori i la cooperació entre les empreses per millorar-ne la competitivitat, i fer-ho amb un impacte positiu en el medi. Persegueix la creació d'oportunitats de simbiosi industrial.
La simbiosi industrial és una forma d'intermediació per reunir les empreses en col·laboracions innovadores, trobant maneres de fer servir els residus o actius infrautilitzats com a matèria primera. Incentiva un ús més racional dels recursos i n’allarga la vida útil, un dels principis bàsics de l'economia circular.