Aquest dissabte s'inaugura el pati de l'Escola Municipal Salvador Llobet

Una matinal festiva servirà per inaugurar el pati que ha estat possible gràcies a la proposta presentada per l'AMPA del centre i que va resultar ser un dels projectes més votats en la primera edició dels pressupostos participatius

16 de Gener 2020
+
Aquest dissabte 18 de gener, a les 11 hores s'inaugura el nou pati de l'Escola Municipal Salvador Llobet

Aquest dissabte 18 de gener, a les 11 hores s'inaugura el nou pati de l'Escola Municipal Salvador Llobet, que compta amb més plantes i arbrat, a més elements lúdics i espais diferenciats per al joc. La proposta de remodelació d'aquest pati va sorgir de l'AMPA del centre i va ser un dels projectes més votats en la primera edició dels pressupostos participatius. A partir d'un primer dibuix de l’arquitecta M.Carmen Artero Borruel es va fer el projecte executiu que ara s'ha traduït en l'obra acabada. 

En termes generals el projecte executiu proposa transformar la gran superfície plana de sauló existent entre l’edifici de l’escola i la pista poliesportiva. Es preveu modificar el relleu de l’espai i introduir vegetació, creant set zones diferenciades, tant per l’ús com pels elements que les definiran.

L'espai es renaturalitza i és convertirà en un pati jardí per tal que tothom el pugui gaudir i respectar. Així ho han explicat els representants de l'AMPA i els arquitectes que han detallat com serà cadascuna de les diferents zones, que queden connectades entre elles per un camí d’accés que assegura el pas de vianants i el de vehicles en cas d’emergències o tasques de manteniment:

1. Zona de l’olivera. Tindrà una gran olivera, tarongers i dues estructures de fusta, un tipi gran i un tipi mitjà. És la zona adjacent a les aules d’educació infantil.

2. Espai sorral-riu. Tindrà llimoners i una depressió en la topografia entre dos espais de joc amb sorra. Es preveuen col·locar una tipi mitjana i una tipi gran de fusta.

L’existència d’una font a l’extrem d’aquest espai, permetrà la ubicació d’un joc de safates de fusta sota el raig d’aigua que possibilitarà veure la circulació de l’aigua fins anar a parar al terreny o zona de riu.

3. L’àgora. Espai central i elevat, caracteritzat per una rampa espiral ascendent que dona accés als murets de pedra, col·locats a mode d’amfiteatre. Hi cabran unes 50 persones assegudes, per tal que es duguin a terme representacions de petit format o sessions de treball amb els alumnes. Al principi de la rampa hi haurà un tipi petit. Per garantir l’ombra en aquesta zona es plantaran arbres de copa àmplia i alts en el perímetre del costat sud.

4. La plaça. Zona davant de la porta de sortida al pati des de l’edifici principal. És el lloc de trobada, reunió. Es preveu condicionar l’espai amb un muret de pedra a mode de banc corregut i la col·locació d'una illa de papereres de fusta amb tres compartiments per incentivar el reciclatge. 

5. Aula a l’aire lliure. Es preveu la col·locació de cinc taules de fusta aprofitant l’existència d’una font a l’espai adjacent. Això permetrà habilitar aquest espai com a aula de plàstica, ciències o altres.

6. La muntanyeta. La seva configuració física permetria el desenvolupament d’un hort/ bosc productiu. Es preveu inicialment la plantació d'ametllers i algunes lleguminoses per enfilar-se en estructures piramidals. Serà l'àrea amb més arbres i arbustos del pati. En la zona perimetral es preveu la col·locació d’un tipi gran.

Espai de lleure i jocs de pilota. És la zona nord de paviment dur. Al voltant de la font hi anirà un joc d’aigua, s’hi posaran diverses jardineres, es reordenaran els bancs i se’n posaran de nous, de manera que s’afavoreixin les converses entre infants o usuaris de l’espai en horari extraescolar. També s’hi instal·larà dues cistelles de bàsquet per crear una àrea d'esbarjo connectada a la pista.

Es preveu també adequar i condicionar la zona pavimentada d’accés principal al pati des del carrer.

La festa d'inauguració del pati començarà amb una xocolatada i seguirà amb tallers infantils i una botifarrada. Tot plegat organitzat per l'AMPA de l'escola Salvador Llobet.