16 alumnes acaben el primer Curs de Soldadura impartit per la Fundació Paco Puerto a l’EMT

15 d'Abril 2021
+
Acte de cloenda del taller de soldadura

Aquest dimecres 14 d’abril, s’ha fet l’acte de cloenda al nou taller de soldadura de l’Escola Municipal del Treball del primer Curs de Soldadura a càrrec del secretari general de CCOO Vallès Oriental-Maresme, Osona, Gonzalo Plata, la directora de l’EMT, Montse Bosch, i l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral.

Al Curs de Soldadura s’ha fet la primera formació integra en el nou taller, amb una durada de 60 hores, 16 alumnes han assolit la titulació homologada.

Al 2015, la Fundació Paco Puerto tancava els seus espais formatius al polígon industrial Palou Nord, on s’impartia formació bàsicament en mecanització, electricitat i soldadura. La FUNDACIÓ PACO PUERTO té com a finalitats fundacionals, entre d’altres, la promoció de la formació de les persones treballadores que viuen a Catalunya, tant ocupades com aturades, així com l’assessorament i orientació, amb la finalitat de facilitar la seva incorporació al món laboral, millorar les seves capacitats i perfeccionar la seva qualificació professional.

Per no deixar la ciutat sense aquests espais formatius tant necessaris per poder ensenyar les competències a treballadores de l’àmbit industrial o a persones aturades que necessitaven formació en sectors d’aquestes famílies professionals, l’Escola Municipal del Treball i la Fundació Paco Puerto de CCOO, van arribar a un acord per cedir les instal·lacions de l’escola i poder impartir formació per l’ocupació en els seus tallers.

A l’EMT no disposaven d’un taller de soldadura amb la maquinària i equipament necessari, però de 2016 a 2020, l’Ajuntament de Granollers ha invertit, uns 200.000 euros, en adequar els antics tallers i construir-ne un de nou, una nova aula d’electricitat, una de control numèric. Per la seva part, la Fundació Paco Puerto, va aportar tota la maquinària que disposava dels antics tallers i que part ha acabat a les instal·lacions de l’escola.

Amb aquesta col·laboració entre ambdues institucions s’aconsegueix disposar d’unes instal·lacions adequades als requisits tant de la Formació Professional inicial com de la Formació Professional per l’Ocupació, i per tant el primer pas per poder disposar d’un centre de formació integrat en l’àmbit de famílies professionals industrials com són la de fabricació mecànica, electricitat i electrònica i instal·lació i manteniment.

A partir d’aquell moment, s’han pogut homologar alguns espais davant del SOC i del Consorci de Formació Continua per poder desenvolupar formació subvencionada i acollir a persones aturades o a treballadors que volen millorar la seva ocupabilitat, i en els propers mesos s’acabaran d’homologar els nous.

Això ha permès que hi hagi col·laboració entre el professorat del centre i les empreses que venen a formar-se així com les interaccions entre joves alumnes amb treballadors, i que l’EMT se situï com a centre de referència local i comarcal en l’àmbit de la Formació Professional.