A través del Centre d'Informació i Recusos per a Dones, Granollers es suma a la protecció i promoció de la diversitat afectiva, sexual i d'identitat de gènere, amb l'objectiu de millorar l'inclusió i normativització de les diversitats al municipi.
Al llarg del temps i en la nostra cultura, les persones amb diferents orientacions afectives, sexuals i identitats de gènere a les normatives han patit la discriminació i incomprensió per part d'un gran número de la societat.
La reivindicació contra aquest maltracte ha aconseguit posar fi a la discrminicació en l'ambit legal amb la llei 11/2014 del 10 d'octubre per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.
La realitat social però és un altra. Les persones LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals) viuen amb més llibertat que temps enrera però encara hi ha resistències importants d'incomprensió, de prejudicis i de disriminació.
Conscients, d'aquesta realitat, l'Ajuntament de Granollers, es suma a la denúncia publica de les discriminacions desenvolupant accions per fomentar la sensibilitació i prevenció d'agressions per qüestions d'identitat de gènere i diversitats afectivo-sexuals.
Xerrada a l'Aula de la Salut
Per tot plegat s'ha organitzat, dins de l'Aula de la Salut, la xerrada I tu, en quin moment et vas adonar que eres hetero?, a càrrec d'Isabel Ferraniz, antropòloga i formadora de gènere, i Laura Martin, historiadora i formadora de gènere, dimecres 17 de maig a les 6 de tarda al Museu de Ciències Naturals de Granollers.