600 alumnes participen al 4t Mercat de Tecnologia a Roca Umbert

A les 9 del matí, representants municipals i dels centres educatius han fet el recorregut inaugural i han tingut l'oportunitat de conèixer diferents treballs tecnològics dels alumnes

26 d'Abril 2018
+
El Mercat de Tecnologia s'ha celebrat a Roca Umbert. A la imatge, el treball dels alumnes de l'Escola Pia
Un robot que segueix un circuit, una casa de leds o un robot de sumo són alguns dels treballs tecnològics que aquest matí han presentat els alumnes de secundària que han participat al Mercat de Tecnologia de Granollers a Roca Umbert. 
 
Uns 600 estudiants de secundària dels instituts Marta Estrada, Celestí Bellera, Carles Vallbona, Antoni Cumella, EMT, Escola Pia i L'Estel han participat en aquest iniciativa municipal promoguda amb el professorat de tecnologia de diferents centres de la ciutat, amb l'objectiu d'apropar aquesta matèria als joves. En la passejada inaugural, el regidor d'Educació, Francesc Arolas, ha destacat el "sentit pedagògic" d'un mercat que enguany arriba ja a la quarta edició.   
 
A la nau Dents de Serra, els mateixos alumnes han exposat i presentat més de 40 treballs tecnològics fets a l’aula, amb els quals els seus companys han pogut experimentar i aprendre. Estudiants de cicles formatius de mecànica, informàtica i química han compartit el seus treballs i experiència acadèmica amb els alumnes d'ESO a la sala de l'Aplegador, a la Troca.
 
Al llarg del matí, els estudiants s'han apuntat als tallers -més de 45- de 12 matèries diferents que han tingut lloc en grups reduïts a la Troca, el Centre Tecnològic, la Nau B1 o el taller Sarandaca: tecnologia i autonomia personal amb Sírius, centre municipal per a l'autonomia personal; experiències pràctiques amb artistes de Roca Umbert, electrònica, ficcions sonores, multicòpters (robots voladors o drons),  realització audiovisual, música electrònica, art i tecnologia, els dilemes de la privacitat a Internet, són algunes de les activitats pràctiques a les quals han pres part. 
 

El robot GR4, resultat d'una impressió en 3D, és capaç de seguir un circuit tancat. L'han ideat alumnes de 4t d'ESO de l'EMT.