Experiències personals de professionals i estudiants serveixen de guia als joves de batxillerat per encaminar el seu futur acadèmic

Cent alumnes de batxillerat han participat en el programa Orienta't, enguany renovat en el seu format

26 de Març 2015
+

Un centenar d'alumnes de batxillerat dels instituts Celestí Bellera i Antoni Cumella de Granollers, han participat en les vuit taules d'experiències que enguany ha ofert el programa Orienta't. En aquesta edició el format del projecte s'ha renovat i s'ha volgut donar informació més pràctica i directa als estudiants. D'aquesta manera s'han fet vuit taules d'experiències sobre graus universitaris i cicles formatius de grau superior (CFGS) de les titulacions que han estat més sol·licitades pels centres.

En el projecte, impulsat des de l'assessoria acadèmica del Servei Municipal de Joventut, hi han intervingut prop de quinze professionals i una vintena de joves estudiants que han explicat de primera mà la seva trajectòria tant acadèmica com professional. Les dues jornades, més enllà de transmetre informació útil i pràctica sobre les titulacions, van estar carregades de lliçons de vida i experiències personals que definien més detalladament la realitat amb què es trobaran els alumnes un cop acabat el batxillerat.

Les jornades, abans de donar pas a les taules, van començar amb l'única xerrada que contemplava el programa, una xerrada molt pràctica sobre el procediment i tràmits per demanar beques i ajuts universitaris, a càrrec de l'AGAUR.

Durant el desenvolupament de les taules d'experiències, les frases i els consells més repetits pels professionals van ser:

"Mai és tard per reprende uns estudis o fer un canvi, si la finalitat és bona".

"No us obsessioneu amb la tria de facultat o universitat".

"El primer any de Grau és el més dur, sigueu perseverants".

"Sigueu estudiants inquiets i curiosos, que el profe us conegui pel nom, és important".

"Estudieu d'entrada quelcom que us agradi, o si pot ser, que us apassioni".