El Museu de Ciències Naturals de Granollers rep una donació única i singular de Germán Álvarez Pérez per difondre la paleontologia de Catalunya

La col·lecció compta amb gairebé 14.000 coralls de jaciments catalans i la documentació que els acompanya

19 d'Abril 2022
+
Acte de signatura de la donació de la col·lecció de paleontologia de Germán Álvarez Pérez

El paleontòleg i geòleg, Germán Álvarez Pérez, ha fet una donació de la seva col·lecció de paleontologia, i la documentació que l'acompanya, al Museu de Ciències Naturals de Granollers. La col·lecció que rep el nom de col·lecció de paleontologia de Germán Álvarez Pérez, està formada per un conjunt de 13.901 coralls trobats a la conca d'Igualada, la majoria procedents de Catalunya. Aquesta col·lecció és el fruit de la tesi doctoral "Cnidaria fossils de la conca d'Igualada" que Àlvarez ha treballat i investigat al llarg de la seva vida professional. Ara, el geòleg ha cedit el seu fons amb l'interès que aquesta col·lecció figuri en una institució museística per tal de fer-ne difusió tant de la col·lecció com de la tasca de recerca i conservació realitzada.

El Museu de Ciències Naturals de Granollers ha manifestat el seu compromís a integrar la col·lecció en el seu fons de paleontologia, mantenint el conjunt de la col·lecció com a una unitat i dedicant-li una especial menció a la figura i a la tasca de recol·lecció i estudi de Germán Álvarez Pérez, esmentant en tot moment la procedència de la col·lecció.

D'altra banda, el Museu de Ciències Naturals de Granollers, s'ha compromès a fer difusió de la col·lecció perquè es tracta d'una col·lecció única i singular per difondre la paleontologia de Catalunya i amb un gran valor científic, sobretot per a consultes d'altres especialistes.

L'acte de signatura de la donació s'ha fet a l'Ajuntament de Granollers a càrrec del paleontòleg i geòleg, Germán Álvarez, i l'alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell. Una donació que l'any 2024 es podrà veure en format exposició al Museu de Ciències Naturals de Granollers. A més, el geòleg Miquel Pascual amb l'ajuda d'Alejandro Pascual, han fotografiat molts dels exemplars que es podran consultar en línia a la web del museu, www.mcng.cat, així estarà accessible a tothom.