Primera trobada dels usuaris i usuàries del Banc del Temps de Granollers

Fa prop d'un any es va posar en funcionament l'entitat Banc del Temps de Granollers i ja són més de cent les usuàries i usuaris inscrits

26 de Setembre 2014
+
El Banc del Temps es va presentar la tardor passada a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau
 Dissabte, 27 de setembre, a les 18 h, Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau acollirà la primera trobada d'usuaris i usuàries del Banc del Temps, una entitat en funcionament a Granollers des del 13 de novembre de l'any passat que té per finalitat promoure una xarxa d'intercanvis entre persones per donar, rebre i compartir habilitats, coneixements i serveis de manera puntual. 
 
Ja són més d'un centenar els usuaris i usuàries, de Granollers i poblacions veïnes, que s'han inscrit al Banc del Temps al llarg d'aquest primer any de funcionament. Un any d'intensa activitat que ha permès a persones usuàries de diferents perfils -homes, dones, grans i joves- intercanviar diversos serveis i habilitats, aportant d'aquesta manera el seu gra de sorra a la comunitat i millorant la qualitat de vida de les persones que hi participen. L'objectiu d'aquesta primera trobada és celebrar el primer any de vida i que els usuaris es coneguin entre ells,  comparteixin la seva experiència i puguin ampliar la xarxa d'intercanvis d'una manera més directa i personal. 
 
La trobada és oberta a tothom i permetrà, també, difondre l'entitat i el seu funcionament, amb l'objectiu de seguir sumant usuaris i usuàries per ampliar la xarxa d'intercanvis. Els interessats tindran l'oportunitat de parlar directament amb les persones que ja hi participen, saber quins són els serveis que s'ofereixen i , si ho desitgen, formalitzar la inscripció.
 
Assistiran a la trobada  l'alcalde, Josep Mayoral; el regidor de Participació, Cooperació i Barris, Juan Antonio Corchado;  i la vicepresidenta del Banc del Temps de Granollers, Mar Canelo. 
 
 
Temps per temps
 
El Banc del Temps funciona sense diners i l'única unitat d'intercanvi que es fa servir és el temps de les persones que hi participen. Així, cada usuari dedica unes hores a oferir un servei a altres persones i a canvi té un crèdit de temps equivalent de què pot disposar, en forma de coneixements o habilitats per part d'altres usuaris. La iniciativa, oberta a totes les persones majors de 16 anys, permet d'aquesta manera intercanviar serveis d'atenció a les persones (acompanyament per fer gestions o canguratge), bricolatge (penjar i muntar quadres i fer petites reparacions), tasques domèstiques (cuinar, fer la compra i planxar), formació (informàtica, fotografia, música o costura), idiomes (traduccions, conversa i passar textos a l'ordinador) i activitats de lleure (passejar i acompanyar al cinema o al teatre) entre d'altres.