Els propers dies 6 i 9 d’agost de 2015, es commemora el 70è aniversari d’uns esdeveniments terribles: el llançament de les bombes atòmiques sobre les ciutats japoneses d’Hiroshima i Nagasaki, l’any 1945. Més de 200.000 persones van morir a l’acte en aquells atacs i centenars de milers més, van resultar ferides i mutilades. Els seus efectes encara perduren avui.
L’any 1968 es va firmar el Tractat de No Proliferació Nuclear (TNP) per tal de garantir que els països amb armes nuclears avancessin cap al desarmament i que els que no en tenien no en desenvolupessin. Malauradament, el TNP no ha assolit els seus objectius.
70 anys després d’Hiroshima i Nagasaki, encara hi ha 15.850 armes nuclears al món, la majoria molt més potents i letals que les que es van llençar aleshores.
És per això que la Campanya Internacional per la l’Abolició de les Armes nuclears, de la qual FundiPau és membre, treballa per aconseguir un tractat que les prohibeixi d’una vegada i per sempre.
Aquest estiu recordem el 70è aniversari del llançament de les bombes atòmiques sobre Hiroshima i Nagasaki. Entre els dies 6 i 9 d'agost, centenars d'ONG d'arreu del món duem a terme accions per fer sentir la nostra veu i reclamar la fi de les armes nuclears.
Suma't a l'acció!
Del 6 al 9 d’agost, Suma't a l'acció! amb FundiPau. Fes-te una foto per l’abolició de les armes nuclears!
Es tracta d’aconseguir que el màxim nombre possible de persones es descarreguin un cartell, es facin una foto i la pengin a www.fundipau.org/nuclears/sumat
Podeu descarregar-vos el cartell que trobareu a documents relacionats. Rètol MAI MÉS
L'Ajuntament de Granollers aprova una declaració institucional sobre les armes nuclears
En el decurs del Ple ordinari del mes de juliol, celebrat el 28 de juliol de 2015, l'Ajuntament de Granollers ha aprovat una moció presentada per la Junta de Portaveus amb el següent redactat
PRIMER.— Aprovar la DECLARACIÓ INSTITUCIONAL, que diu:
1. - Expressar la seva solidaritat amb totes les persones i familiars afectats per l’impacte de les armes nuclears.
2.- Reclamar als estats de tot el món que es comprometin d’una manera clara i precisa amb el desarmament nuclear i que prenguin mesures concretes per avançar cap al seu assoliment.
3.- Donar suport a la iniciativa de la societat civil internacional, aplegada en campanyes com ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons) que, amb el suport de molts governs, han iniciat un procés diplomàtic per alertar del profund impacte humanitari de les armes nuclears i reclamar l’adopció d’un tractat mundial de prohibició d’aquest armament.
4.- Demanar al govern de l’Estat espanyol que se situï entre aquells estats que avui, al món, treballen activament per la fi de les armes nuclears, i el compromís ferm d’abandonar el comerç internacional d’armes
SEGON.— Enviar aquesta Declaració Institucional a FundiPau (Fundació per la Pau) —membre d’ICAN.