Rosario Rodríguez, M. Cinta Gurri, M. Teresa i Montse Guàrdia, i Margarita Larripa van explicar ahir a Can Jonch les seves vivències i records com a jugadores de diferents modalitats esportives (bàsquet, vòlei, gimnàstica i handbol), al Granollers dels anys 1950-1970.
Va ser en el marc d’una nova edició de les Tertúlies de l’Arxiu, que, coincidint amb la celebració aquests dies del Mundial d’Handbol femení, s’ha volgut dedicar a saber com vivien les noies d’aquella època la pràctica esportiva.
Totes van coincidir a dir que, sobretot, «s’ho passaven molt bé», una època en què tampoc no hi havia gaires més distraccions que «anar al cinema amb els pares». També van estar d’acord a dir que les famílies no els van posar cap entrebanc, però que tampoc era corrent que pares i mares anessin a veure els partits ni que els acompanyessin en els desplaçaments, que feien en tren o esporàdicament amb els entrenadors. Van recordar també el fred que passaven en els entrenaments, sobretot si eren a l’aire lliure, i van coincidir a afirmar que en aquell moment no eren conscients del seu paper pioner ni d’estar obrint camí a les generacions de dones esportistes que les han seguides.
Lligada a aquesta tertúlia, durant les festes de Nadal i fins a final de febrer, s’exposa a la planta baixa de l’Ajuntament (Porxada, 9) la mostra de l’AMGr «Esport femení a Granollers: els inicis», que es pot visitar de dilluns a divendres, tot el dia, i els caps de setmana i festius 18 i 19 de desembre i 2 de gener, de 17 a 20 h. Estarà tancada els dies 25 i 26 de desembre, i 1 de gener.