De manera periòdica, l’Arxiu Municipal penja en línia catàlegs que descriuen la correspondència rebuda a l’Ajuntament al llarg dels anys, ordenada de manera cronològica. Ara ha estat el torn dels anys 1940 i 1941. Es tracta, sobretot, de correspondència mantinguda entre l’Alcaldia i altres serveis municipals, amb institucions i organismes d’altres administracions.
La descripció de correspondència és una tasca del grup de voluntàries que un cop a la setmana va a l’Arxiu (Sant Josep, 7) a llegir cartes i sintetitzar-les, cosa que en facilita l’estudi i la recerca històrica. Són uns documents que permeten resseguir l’activitat municipal i administrativa, i també la política, social i econòmica dels primers anys del franquisme a la nostra ciutat.
L’edicte d’aprovació i exposició pública del pressupost municipal; peticions de permís a l’Alcaldia per celebrar activitats (esportives, com un partit de futbol, o la representació dels Pastorets); comunicats sobre la vacunació de la verola, de la distribució d’oli a través de les cartilles de racionament o de l’esgotament de les existències de llet condensada per als infants; una denúncia pels preus abusius del bacallà en alguns comerços; instàncies de ciutadans informant dels desperfectes soferts als seus immobles a causa de la guerra i demanant una subvenció; invitacions als actes per l’aniversari de la liberación i altres commemoracions franquistes; la sol·licitud a la Diputació de la subvenció de 7.500 pta per a l’Escola Municipal del Treball; certificats de bona conducta, i també d’indigència, són alguns exemples del contingut d’aquesta correspondència, el catàleg de la qual es pot consultar al web: www.granollers.cat/arxiu, apartats Quadre de fons / Fons de l’Administració local / Ajuntament de Granollers (2.7. Catàleg de correspondència).