Durant el confinament, l’Arxiu Municipal de Granollers va promoure diferents projectes per a demanar la col·laboració de persones que, pel seu coneixement i temps, ho poguessin fer. En total s’han endegat quatre projectes, amb una notable participació.
Esperem que tots els col·laboradors hagin gaudit amb aquestes activitats, i que també els hagin servit per omplir algunes hores amb temes interessants i engrescadors, ben diferents dels que l’actualitat ens anava portant. I que tot plegat hagi fet més lleuger el llarg dia a dia sense poder sortir de casa.
Un total de 67 persones s’han interessat en participar en algun dels projectes, de les quals 46 de diferents edats i professions hi han acabat participant, cadascuna amb les seves motivacions particulars, i que entre totes ens han ajudat a enriquir les fonts de coneixement de la història de la ciutat.
Des de l’Arxiu Municipal en fem una valoració molt positiva, destacant que amb tots els col·laboradors voluntaris hi ha hagut un feed-back molt intens en aquests dies tan difícils. Valorant el desenvolupament d’aquestes activitats, hem considerat que, ara per ara, alguns d’aquests projectes es poden mantenir, ja que la possibilitat de què els voluntaris puguin venir físicament a l’Arxiu, encara queda lluny.
A continuació us mostrem el resultat d’aquesta col·laboració en els diferents projectes:
1. Ajuda’ns a transcriure actes del Ple Municipal i actes de la Junta de La Unió Liberal
La participació activa dels voluntaris ha donat com a resultat que s’hagin transcrit fins ara 252 actes del Ple Municipal (211 actes del Ple, de l’any 1939 al 1942) i 41 actes de la Junta de La Unió Liberal (tot l’any 1887, part de l’any 1888 i de l’any 1889) actes, la majoria de les quals podeu trobar ja penjades al portal de l’Arxiu Digital, i la resta les anirem penjant en dies successius. Podeu veure el reportatge emès a l’Infovallès de VOTV sobre el funcionament d'aquest projecte al següent enllaç.
2. Ens ajudes a documentar aquesta fotografia?
Per aquest projecte es van penjar un total de 167 fotografies, i 9 persones en van aportar alguna dada. Les fotografies seguiran penjades al portal per tal de permetre futures identificacions.
3. Projecte col·laboratiu de transcripció de Fonts Orals
S’ha completat la transcripció de 2 entrevistes gràcies a la tasca de diversos col·laboradors. A tots ells agraïm l’interès i la seva bona disposició. En aquest enllaç podeu sentir una mostra de les entrevistes transcrites
4. Projecte Arxivem la Covid-19
S’han realitzat 20 entrevistes a persones de perfil divers: personal sanitari, de neteja, del cementiri, docents, comerciants, músics, un bomber i una persona que ha passat la malaltia. Aquestes entrevistes ens aproximen a la repercussió que la Covid-19 ha tingut en la nostra ciutat i, per tant, ens donen una visió més àmplia del que ha estat i està sent aquesta pandèmia mundial i les seves conseqüències a nivell local. En aquest enllaç trobareu una vídeo de mostra d’aquest projecte.
Aquests són alguns dels col·laboradors en tots aquests projectes, als quals agraïm la seva contribució a la recerca i l’apropament a la història de la nostra ciutat: Núria Aguilar, Amy Aguye, Mercè Arimon, Mireia Arnal, Lluís Baella, Esteve Banús, Santi Blanch, Narcisa Bernet, Esperança Bosch, Fàtima Bouchi, Roger Busqué, Eva Casals, Nayat Chourack, Jordi Contreras, Gemma Corbera, Ana Cuchillo, Joan Esquirol, Savador Estany, Anna Farrés, Carme Fradera, Lourdes Fernández, Javier Galvan, Carme Giménez, José Hernández, Sofia Jurado, Sergio Lorente, Montserrat Montasell, Javier Muro, Mari Oliveras, Laia Pampliega, Olga Pey, Carles Ridao, Ferran Rodriguez, Susana Rodriguez, Pilar Salcedo, Natàlia Sanchis, Xavier Torrellas, Josep Vila i Pere Vilar.