Els caps de setmana del 3, 4, 5, 9, 10, 11 i 12 de juny, uns 4.000 nens i nenes de 91 escoles vallesanes pujaran a l’escenari del Teatre Auditori de Granollers per representar el resultat de tants mesos de treball i esforç constant, la cantata final. El projecte d’enguany porta per títol Babaua. Les desventures de Mimí i té el text de Pere Riera, la música de Jordi Domènech i la direcció musical de Josep Prats, Elisenda Carrasco, Oriol Castanyer i Montse Meneses. L’objectiu segueix sent, un any més, contribuir en la formació permanent dels especialistes de música i millorar l’educació musical dels alumnes que hi participen, mitjançant una vivència en directe i compartida amb nens i nenes d’altres escoles de la comarca.
Cantània, però, no és només una sèrie de concerts, sinó que comporta un treball exhaustiu i molt complet de formació de mestres. “Una formació que va començar al setembre i que és tan o més important que el concert final”, ha destacat en Martí Pujadas, responsable de l’AC. “Des dels inicis, mai hem parat de créixer i ja són més de 30 els municipis que hi participem”. El responsable del projecte ha anunciat que “4 dels 15 concerts ja estan plens” i que una vegada més “hem tornat a oferir descomptes en el preu de l’entrada per a les famílies més desfavorides de la comarca”.
A Babaua. Les desventures de Mimí una jove de la cort de Versalles és instigada per Cupido a viure una peripècia per diferents espais i temps a fi d’arribar a l’encontre del seu enamorat.
“La Mimí coincidirà amb un seguit de personatges que li donaran notícia de bona part de les seves descobertes, enginys i invencions que han protagonitzat l’evolució tecnològica de la humanitat”, ha detallat la regidora de Cultural, Mireia López. Des de la llei de la gravitació universal, passant per la pólvora, el whatsapp i el tiramisú... Tota mena de troballes que han permès que les condicions de vida dels éssers humans hagin canviat del tot al llarg dels segles. “Sou molt afortunats per poder participar en la Cantània, igual que nosaltres ho serem per poder‐vos veure cantar en directe” ha senyalat la regidora, dirigint‐se als nens i nenes de 5è, que també escoltaven la presentació. “Desitjo que us ho passeu molt bé, que aprengueu molt i que gaudiu d’aquesta experiència tan enriquidora, que no oblidareu mai”. “Fa 8 anys que participo en el projecte”, ha dit la professora de música dels alumnes de 5è, la Txell Napal. “Als alumnes els hi encanta sentir‐se protagonistes per un dia, i més, en un lloc com el Teatre Auditori”, ha afegit la professora, destacant que Cantània, a més de ser un concert d’un altíssim nivell musical, és una escola de valors educatius molt importants: “els nens i nenes aprenen a anar a una, a compartir, a sentir‐se part d’un projecte en comú, a respectar‐se i a valorar‐se entre ells”. Alguns dels alumnes participants al projecte també han volgut explicar la seva experiència: “És un esforç molt gran però estem molt contents de participar‐hi”, ha dit l’Àlex Andronic; “Els assajos són una mica difícils però afrontarem el concert final amb moltes ganes”, ha expressat la Carla Muñoz; “Estic molt content de participar en un projecte tan important com aquest”, ha dit en Dani Carrasco; l’Ivan Soler ha assegurat que “Ens surt perfecte gràcies a la Txell, ella ens ha ensenyat a confiar en nosaltres mateixos” i, per últim, en Gerard Benassar, que ha donar les gràcies a la seva professora, per ser “una professora excepcional amb ells”. L’alcalde ha tancat la presentació destacant que estem davant d’un “projecte educatiu de ciutat i de portes obertes”, que convida les famílies al Teatre Auditori i permet que 200 nens i nenes pugin alhora a l’escenari per compartir un projecte en comú. “Educar és compartir i les ciutats que saben cantar, són millors ciutats”, ha assegurat l’alcalde.