Segons les dades recollides a la publicació el Perfil de la Ciutat, Granollers té un important teixit empresarial tant en la facturació total com per capità. És la ciutat amb més facturació (230.000 € per empleat) tot i tenir menor pes demogràfic. L’estructura empresarial de la ciutat està caracteritzada per un pes important en facturació d’empreses històriques i més empreses grans que generen un percentatge elevat d’ocupació i que tenen un pes major en termes de volum de negocis. L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha parlat de la importància de la publicació d'aquestes dades que permeten conèixer millor les ciutats. Aquests indicadors defineixen Granollers com "una ciutat dinàmica, amb més contractació, assalariats i capacitat de consum que la mitjana de poblacions comparades." L'alcalde ha afegit que "Granollers és competitiva amb una facturació de 4.655 M €, i amb la productivitat més alta per treballador". I un altre dels elements claus de la ciutat és el fet que sigui la segona de les poblacions del Perfil de la Ciutat que té més escolarització de 0 a 4 anys i la que té l'índex més baix de fracàs a l'ESO; unes dades que remeten a la importància que la ciutat dóna a l'educació.
Creixement equilibrat de la població
Granollers es manté en 60.000 habitants des de l’any 2008. El percentatge de contractes registrats a la ciutat és molt superior a la resta de poblacions del Perfil i de Catalunya, però molta d’aquesta contractació és temporal. Després de Rubí, Granollers és la població amb més taxa de graduats, és a dir alumnes que superen l’ESO. La disminució del preu per metre quadrat dels habitatges de nova construcció és un dels més elevats del Perfil.
Tots aquests indicadors s’analitzen en la publicació El Perfil de la Ciutat, que mesura set àmbits temàtics: demografia, mercat de treball, habitatge, activitat econòmica, teixit empresarial, inclusió social i sostenibilitat. També s’analitzen els territoris amb l'objectiu d'aportar coneixement i prendre les decisions més adients per tal d'incidir en la millora de la qualitat de vida de la seva ciutadania.
La Xarxa El Perfil de la Ciutat està formada per 14 municipis: Barberà del Vallès, Granollers, Manresa, Mataró, Rubí, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Vic, Vilanova i la Geltrú, Lleida, Vilafranca, Mollet i Girona.
L’any 2012 baixa l’atur juvenil a Granollers
De les ciutats que formen part de l’estudi Granollers és el quart municipi amb un percentatge menor de joves aturats, per contra baixa el percentatge d’assalariats amb contracte indefinit. La taxa d’atur de Granollers és molt similar a la resta de ciutats del Perfil, a 31 de desembre de 2012 l’atur és del 18,15%. En aquests moments un 43% dels 6.000 aturats de la ciutat no tenen prestació d’atur.
El teixit empresarial de Granollers, un dels més ben valorats de la Xarxa Perfil de la Ciutat
La publicació El Perfil de la Ciutat analitza dades dels 14 municipis que en formen part: Barberà del Vallès, Granollers, Manresa, Mataró, Rubí, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Vic, Vilanova i la Geltrú, Lleida, Vilafranca, Mollet i Girona
09 de Gener 2013