L’Ajuntament de Granollers ha rebut el reconeixement del Banc de Bones Pràctiques dels governs locals per sis projectes impulsats a la ciutat, dels àmbits de participació ciutadana i treball en xarxa, inclusió social i gent gran, noves tecnologies, medi ambient, recursos humans i adaptació de les organitzacions.
En l’edició d’enguany, han assolit la consideració de “Bona Pràctica” els següents quatre projectes: Borsa Oberta de Treball, un currículum en línia en clau de persona; Granollers Rehabilitació Energètica (GRE), oficina d’atenció ciutadana per l’assessorament en la rehabilitació energètica dels habitatges; Quadres de comandament i mapes interactius per a polítiques de sostenibilitat; i Promoció de l’autocura, treball grupal i comunitari de mobilitat suau.
Així mateix, han assolit la consideració de “Pràctica Significativa” els següents projectes municipals: Musik N Viu, procés participatiu en l’organització d’un festival; i Hackató Granollers 2030, imaginar la ciutat del futur a través del joc.
Des de 2010, ja són 32 els projectes granollerins que han estat reconeguts pel Banc de Bones Pràctiques. Es tracta d’una iniciativa de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals, que compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya i altres institucions vinculades al món local. El seu objectiu és identificar, recollir i difondre bones pràctiques de govern i gestió municipal; facilitar l’intercanvi de coneixement; i estimular la innovació de les polítiques i la qualitat dels serveis a la ciutadania.
Els projectes es poden consultar a la plataforma www.bbp.cat, un espai web de referència amb prop d’un miler de propostes innovadores i de qualitat recollides al Banc de Bones Pràctiques.