Aquesta setmana, l'Espai d'Arts inaugura dues mostres relacionades amb dos centres escolars de la ciutat. D'una banda, demà passat, dijous 24 de març, a les 7 de la tarda, es presenta l'exposició "ARTreveix-te", un conjunt de treballs fets pels alumnes de l'Escola Ferrer i Guàrdia a l'entorn de la fotografia, els fotògrafs i la poesia, en què també ha participat el fotògraf Jordi Ribó i que podrà visitar-se fins al dia 27.
El mateix dia i hora, es presentarà "Planeta Bellera 2", resultat d'una nova col·laboració entre estudiants del batxillerat artístic de l'Institut Celestí Bellera i Roca Umbert. Fins al dia 2 d'abril, els alumnes s'instal·laran a l'Espai d'Arts per convertir-lo en un àmbit de producció i difusió, amb l'objectiu de compartir i interactuar a través de la xarxa i amb continguts multimèdia de vídeo, imatge, text i so. L'experiència s'emmarca, per segon any, en el projecte internacional Turbinegeneration, que interrelaciona escoles d'arreu del món per fer un treball artístic partint d'una obra d'art encarregada per a la Sala de Turbines de la galeria d'art contemporani Tate Modern, de Londres. L'objectiu és que les escoles col·laborin entre elles i creïn obres d'art a l'entorn de la cultura i les vivències de la gent jove, a través d'Internet. La mostra la coordinen les professores Anna Garcia i Anna Estany, amb l'assessorament del crític d'art Manel Clot.
L'educació artística i la lomografia, propostes formatives de l'Espai d'Arts
En el pla de formació, aquest mes es farà la segona xerrada inclosa al curs "Jo no en tinc ni idea d'art contemporani", impartit per l'historiador de l'art Jorge Luis Marzo. "L'educació artística: entre les quimeres i les realitats" és el títol de la sessió que es farà el dijous 31 de març, a les 7 de la tarda (inscripcions: www.rocaumbert.cat/espaidarts o tel. 93 860 47 95).
L'Espai d'Arts ofereix un altre curs, en aquest cas, dedicat a la lomografia, la fotografia feta amb una càmera compacta de característiques molt peculiars, com ara l'alta sensibilitat i la capacitat de registrar color i moviment sense necessitat de flaix. La lomografia emfatitza la fotografia informal i despreocupada, i converteix en un tret artístic el que normalment es considera defecte o accident (la sobresaturació de colors, la sobreexposició,...).
El curs es farà els dies 26 de març, 2, 9 i 27 d'abril, a la sala d'actes de Roca Umbert amb els professors Pascuale Caprile (Lomography Ambassador Spain), David Cruz, Berta Diumaró i Xavi Mañosa. Més informació i inscripcions, www.ctug.cat - www.rocaumbert.cat/espaidarts