Aquest dimecres s’ha obert al vestíbul de l’Ajuntament una nova exposició de l’Arxiu Municipal de Granollers. Sota el títol «El paper relegat de la dona sota el franquisme», la mostra recull una quinzena de fotografies de la dècada dels anys 50 que il·lustren com el règim tradicionalista i catòlic va constrènyer la vida d’unes quantes generacions de dones a l’àmbit de la llar, a la cura de la família i a la submissió a l’home, impedint-los el desenvolupament íntegre com a persones.
Les fotografies d’aquesta exposició mostren també els límits que la dona tenia en l’esfera pública. Podem veure la participació en actes religiosos, la feina en algunes fàbriques tèxtils com Can Sauquet i Roca Umbert, on la dona tenia assignats uns oficis molt concrets i de menys categoria; o la dona exercint com a mestra o infermera, activitats relacionades amb el benestar dels altres. Durant el franquisme les dones a penes formaven part de la dimensió social i política de la ciutat. De fet, no va ser fins al 1974 que Granollers va tenir la primera dona regidora en període franquista.
La mostra fotogràfica es podrà visitar fins al 15 de maig al vestíbul de l’Ajuntament i forma part de la programació amb motiu del 8 de març, el Dia Internacional de les Dones.