L’Instagram de l’Arxiu publica la fotografia número 100

El compte té més de 600 seguidors

29 de Maig 2020
+
Captura de pantalla del perfil d'Instagram de l'Arxiu Municipal de Granollers

El mes de gener d’aquest any, l’Arxiu Municipal de Granollers va començar a publicar imatges antigues de la ciutat al perfil d’Instagram @arxiu_granollers. Es va crear per a donar més difusió a les fotografies que conserva l’Arxiu, que també es publiquen a l’Arxiu d’Imatges i aprofitar les xarxes socials per a arribar a més ciutadans.

Cada dia laborable es puja un post una nova foto de diversos temes. Dilluns hi apareixen esports, dimarts imatges d’urbanisme, dimecres es mostren serveis, dijous toca mercat i divendres fotografies relacionades amb la cultura. També s’intercalen aquests temes amb commemoracions o efemèrides que siguin d’actualitat.

I dia a dia s’ha arribat a la xifra rodona de 100 fotografies. Les dates d’aquestes imatges es troben entre els anys 1880 i 1990 i van ser fetes per molts autors com Antonio Alcalde, Josep Boixadera, Josep Bosch, Brangulí, Joan Canal, Pere Cornellas, Pere Espaulella, Joan Font, Esteve Gironella, Francesc Gorgui, Joan Guàrdia, Guilera, Joan Mas, J. Puig, Robert Ramos, J. Rius, Lucien Roisin, Ferran Salamero, Tomàs Torrabadella i ,també, autors desconeguts.

D’aquestes 100 imatges, la que més persones han vist és una fotografia de la capella dels Sants Metges del carrer Corró feta per Joan Font als anys vint. I la que ha tingut més "m’agrada" ha estat una imatge de la plaça de les Olles a principi del segle XX, d’autor desconegut.

A més de la publicació de fotografies, a l’inici del confinament causat pel Covid 19 es va impulsar la iniciativa "Confinats amb l’Arxiu" per tal d’acompanyar els usuaris de l’Arxiu durant aquest moment tant difícil. Va consistir en publicar diàriament una story, amb l’etiqueta #confinatsamblarxiu, on es mostrava documentació de l’Arxiu accessible online a través de diversos portals per a que els usuaris la consultessin. D’aquesta manera s’han donat a conèixer documents, pel·lícules, llibres, articles a diaris i revistes i també fotografies. A més, s’ha aprofitat per explicar com buscar documents, premsa o articles al portal Arxiu Digital, com col·laborar amb l’Arxiu durant el confinament i com participar al projecte Arxivem la Covid.

L’Arxiu Municipal conserva un gran nombre d’imatges de Granollers que conformen la memòria i el patrimoni de la ciutat. Les xarxes socials són un bon altaveu per difondre-les, per tant, imatge a imatge es continuarà descobrint el passat de Granollers.

Seguiu el perfil de l’Arxiu a Instagram (@arxiu_granollers) al següent enllaç.