El gener de 2009 es constituïa el Consell Econòmic i Social format per la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Granollers, la Cambra de Comerç, la Unió Empresarial Intersectorial- Cercle d'Empresaris (UEI- CERCLEM); l’organització empresarial P.I.M.E.C; la Federació d’Associacions Empresarials del Vallès Oriental F.A.E.V.O, UGT, CCOO, S.A.T. Agrícola de Granollers; el fòrum de Comerç i Turisme i els grups municipals amb presència al consistori: PSC, CiU, PP i ERC, i presidida per l'alcalde Josep Mayoral. Amb l'objectiu de fer front a la situació de crisi econòmica s'ha treballat en un pla amb 135 mesures per afrontar la crisi i fomentar la promoció econòmica.
El document de treball prioritza l'augment dels serveis d'assistència domiciliària i de l'atenció social, actuacions de formació i integració per a la cohesió social.
757 persones aturades contractades mitjançant tallers, escoles taller, plans d'ocupació i fons estatals
L'Ajuntament, entre 2007 i 2010 ha organitzat 30 cursos per a 582 persones aturades, amb un total de 4.213 hores de formació. Mentre que el Servei d'Orientació Laboral on es fan les entrevistes d'orientació laboral s'ha vist incrementat un 73 % (2007 respecte 2010). En aquest mateix període s'han fet un total de 4.689 entrevistes. Més d'11.000 persones han visitat el Club de Feina durant el 2010.
260 empreses creades amb l'assessorament de Granollers Mercat que han generat 300 llocs de treball
Entre 2007 i 2010 s'han fet 41 cursos per a emprenedors en els quals hi han participat 670 persones. S'ha consolidat el Club de l'Emprenedor de Granollers i 1.400 persones s'han donat d'alta al servei de creació d'empresa. En aquest període s'han creat 260 empreses fruit de l'assessorament de Granollers Mercat. Unes empreses que han general 300 llocs de treball. A més s'han organitzat jornades de contactes empresarials, que han tingut una elevada participació, amb més de 150 empreses. Aquestes jornades permeten intercanviar informació per enfortir i generar noves oportunitats per a la seva empresa.
D'altra banda l'Ajuntament de Granollers amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona i suport econòmic dels fons FEDER destina més de 640.000 euros al centre de serveis avançats a les empreses de Can Muntanyola, projectat en aquesta antiga masia de Palou. Una contundent injecció econòmica que dóna compliment a un dels principals compromisos del pla de treball del Consell Econòmic i Social de Granollers.
Dinamització del clúster de les empreses d'alimentació i de l'hàbitat
S'ha fet el diagnòstic de les àrees de negoci i de la capacitat d'innovació de les indústries més importants de la comarca i un acompanyament a les empreses d'aquests sectors perquè millorin la seva estratègia de creixement i de competitivitat. Així el Consell Comarcal del Vallès Oriental, l’Ajuntament de Granollers i ACC1Ó, han endegat el Pla d’Innovació del Vallès Oriental. La iniciativa té l'objectiu de la millora de la competitivitat i les capacitats d’innovació de la comarca per tal d’estimular-ne el creixement econòmic. S'aposta per dinamitzar el clúster de les empreses d'alimentació i de l'hàbitat.