En els darrers quatre anys s'han creat noves places d'escola bressol a Lledoner (Escola Bressol El Teler i Espai Familiar: 82 places), Ponent ( 94 places) i Congost (60 places) i s'està ampliant l'Escola Bressol Cangur (74 places). Des del mes de novembre s'està fent la fase d'ampliació de l'Escola Ponent, que passarà a ser de dues línies, preveu la construcció d'un nou edifici per a Educació Infantil que també inclourà una escola bressol. A la planta baixa s'agruparan les dues línies d'Educació Infantil mentre que la planta inferior, amb accés independent, es destinarà a Escola Bressol. En la planta d'Educació Infantil hi haurà sis aules amb els seus serveis propis; aula de psicomotricitat; aula per a petits grups, tutoria, un petit menjador i vestidor i sanitaris per al professorat i per al personal no docent.
L’Escola Bressol, amb capacitat per a 94 places, es desenvolupa en una sola planta organitzada com una franja única amb façana al Parc de Ponent i uns patis que, travessant el volum d’infantil, il·luminen i ventilen els espais annexos a les sales d’infants: dormitoris, sales de canvi i biberoneries. L'Escola Bressol comptarà també amb una zona de dipòsit de cotxets, despatx de direcció, zona de treball per a les educadores i les sales d'infants. A més, tindrà zona de serveis, amb rebost i deixalleria, un espai de menjador per a les educadores, vestidors de personal, bugaderia i magatzem de material, entre d'altres.
El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ha atorgat una subvenció de 470.000 euros a l'Ajuntament de Granollers per a la construcció de l'Escola Bressol Ponent.
Manteniment i millora continua de centres educatius
S'han invertit més de dos milions d'euros per millorar les escoles públiques i municipals: Pereanton, Granullarius, Centre d'Educació Especial Montserrat Montero... S'ha renovat la nova seu del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental i s'ha completat la reforma del Centre Vallès, que acull, actualment, més de 1.500 alumnes.
Nous serveis educatius
La ciutat s'ha dotat de nous serveis: l'Oficina Gestora del Departament d'Ensenyament de la Generalitat i el Centre de Recursos Educatius per a Deficients Auditius (CREDA) per al Vallès Oriental-Maresme. Es tracta d'un recurs per a l'alumnat amb greus dificultats d'audició, llenguatge i/o comunicació que interfereix en el seu desenvolupament personal, social i escolar.
D'altra banda s'ha creat la Xarxa d'Infància que pe rmet la cooperació i coordinació de professionals de diferents àmbits que treballen en l'atenció als infants. A més s'ha elaborat una nova guia que compila els programes educatius oferts per l'Ajuntament a través del Consell Municipal de Coordinació Pedagògica.
Granollers ha estat una de les primeres poblacions catalanes a aprovar la zona educativa, un acord entre el Departament d'Educació de la Generalitat i l'Ajuntament de Granollers que estableix els objectius i les actuacions per al període 2010-2014. La zona educativa obre espais per a la intervenció de l'Ajuntament en la gestió dels centres educatius sostinguts amb recursos públics per millorar-ne l'eficiència.
Creació del Consell de la Formació Professional i l'Ocupació de Granollers
La plataforma local que estableix una línia de cooperació entre el sistema educatiu i productiu, amb representats de tots els agents que treballen en el territori, per a la millora i la innovació en la Formació Professional: coordina i amplia l'oferta de cicles formatius; dóna impuls al pla Qualifica't que permet el reconeixement de la formació de treballadors i de demandants de treball, per millorar la seva situació formativa i validar la seva experiència laboral; i desenvolupa programes per reduir el fracàs escolar juvenil, entre centres de secundària, administració i empreses per facilitar la transició escola-treball.