Comença la segona fase de les obres de reforma de l’avinguda Sant Esteve

Durant els pròxims quatre mesos s’actuarà en el tram est des del carrer Foment fins a Josep Umbert

11 de Octubre 2024
+
La segona fase de les obres és en el tram est comprès entre el carrer Foment i Josep Umbert

La segona quinzena d’octubre comença la segona fase de les obres de reforma de l’avinguda Sant Esteve. Aquesta fase se centrarà en el tram situat entre els carrers Foment i Josep Umbert, a la banda est, el costat de la via. Tal com es va fer a la primera fase, els treballs s'iniciaran amb la renovació de la xarxa d'aigua potable, a càrrec d'Agbar, on s'instal·laran 320 metres de canonada de transport i es renovaran 200 metres de canonada de distribució i, posteriorment, es procedirà als treballs de reurbanització de la via.

Les obres de l’avinguda Sant Esteve van començar el passat mes d'abril i tenen una durada prevista de vint mesos. L'execució es fa de manera progressiva, per trams, amb l'objectiu de reduir les afectacions al veïnat i al trànsit. En aquesta segona fase, que és previst que s’allargui fins al mes de març, continuarà estant permesa la circulació de vehicles amb un únic carril per cada sentit.

Durant aquest període, es mantindrà l'accés a l'avinguda Sant Esteve des de Josep Umbert, en tots dos sentits. Tanmateix, els carrers de Josep Pinyol i de Quevedo quedaran tancats, sense accés a l’avinguda i amb doble sentit de circulació, i només s'hi permetrà l'accés per a serveis i veïns amb gual. Cap gual quedarà afectat, es conservaran les àrees de càrrega i descàrrega, i es reubicaran algunes places d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda. Així mateix, des de l’avinguda Sant Esteve, no es podrà girar a l’esquerra cap al carrer Foment sinó que caldrà fer un recorregut alternatiu per Martí Grivé i Josep de Calassanç. I, en sentit nord, no estarà permès el gir a l’esquerra cap al carrer de Martí Grivé; l’itinerari recomanat per anar cap al centre és girant pel passeig Colom, a la plaça de Serrat i Bonastre, i continuant pel carrer de Francesc Macià.

A més, es desplaçarà temporalment la parada d'autobús situada en aquest tram. Mentre durin les obres, la parada del sentit nord es reubicarà darrere del pas de vianants entre els carrers de Josep Pinyol i de Quevedo. Tot i la proximitat, la parada provisional no disposarà de plataforma accessible.

Pel que fa als contenidors, es traslladaran a sis punts provisionals a l'altra banda de l'avinguda, situats als encreuaments amb el carrer Conestable de Portugal, i als números 4, 14, 20, 22 i 42.

Pacificació de la via, més accessible i verda

La transformació de l'avinguda Sant Esteve és un dels principals projectes d’aquest mandat, amb un pressupost de 4,8 milions d’euros. L'objectiu és pacificar el trànsit, reduint-lo a un únic carril per sentit, i fomentar una mobilitat més sostenible amb la creació d'un carril bici que connectarà amb l'estació de tren de Granollers Centre. A més, es vol potenciar l'ús del transport públic i la intermodalitat.

L'avinguda renovada serà més verda i sostenible, amb la plantació d'una seixantena d'arbres, nous espais verds i la implantació de reg amb aigua regenerada. També s'incorporaran paviments drenants i sistemes de drenatge urbà sostenible, que permetran retenir l'aigua de pluja per a la vegetació i reduir la càrrega sobre la xarxa de clavegueram en episodis de pluges intenses.

Les obres també inclouen la renovació dels paviments de voreres i calçada amb materials reciclats i un paviment sonoreductor per disminuir la contaminació acústica. A més, es renovarà el mobiliari urbà —bancs, papereres i senyalització—, i es reorganitzaran els contenidors per millorar la recollida selectiva.

En l’àmbit d'infraestructures, es renovaran els serveis soterrats i s'optimitzarà la il·luminació de la via amb una doble filera de fanals equipats amb tecnologia LED. Aquesta nova il·luminació millorarà l’eficiència energètica i reduirà els costos, alhora que reforçarà la visibilitat en els passos de vianants.

Així mateix, es millorarà el servei de transport públic amb la instal·lació d'una nova parada d'autobús i la reubicació de les actuals en punts de més interès, amb noves marquesines més accessibles, fomentant així l'ús del transport públic.

Un cop finalitzada aquesta segona fase, cap al març, s'iniciaran els treballs a la banda oest de l'avinguda, des de la plaça Serrat i Bonastre fins al carrer de Josep Umbert, també en dues fases, que s’aniran concretant a mesura que avancin les obres.