Més verd als carrers i places del centre de la ciutat

Es renova l’espai de les oliveres de la plaça de la Porxada i es fan altres actuacions d’enverdiment de diversos espais públics

09 de Octubre 2024
+
L'espai de les oliveres de la plaça de la Porxada ampliarà els escocells, tindrà un nou sistema de reg per degoteig, i comptarà amb dos nous bancs de fusta

Durant el mes d’octubre continuen les actuacions per tal d’incorporar més verd als carrers i places del centre de la ciutat. Aquests treballs donen resposta a una de les propostes guanyadores de la darrera edició dels Pressupostos Participatius. A la plaça de la Porxada es faran millores a l’espai de les oliveres. Així mateix, s’adequaran diversos parterres del barri de la Font Verda i, al carrer de Josep Umbert, se substituiran dues jardineres per tres escocells en què pròximament es plantaran lledoners. És previst que totes aquestes actuacions s’allarguin fins a finals d’any.

Per millorar l’espai de les oliveres de la plaça de la Porxada, s’ampliaran els escocells existents, s’instal·larà un sistema de reg per degoteig, es millorarà el substrat, i es protegiran els nous parterres amb una barana de ferro. També s’instal·laran dos nous bancs de fusta més confortables, enmig de les oliveres, per aprofitar l’ombra dels arbres, i es col·locarà la placa d’homenatge a Salvador Casanova (1915-1982), d’Antoni Cumella, a un nou pedestal.

Una altra de les actuacions previstes a la Porxada és la substitució d’una de les oliveres, que es troba força debilitada. Així mateix, es plantaran arbustos, sempre que les condicions ho permetin. En cas de no poder plantar per raons de sequera s’incorporarà una capa d’encoixinat a base de triturat d’esporga fins que es pugui procedir a la plantació i reg.