Granollers constitueix el Fòrum de les Persones Grans de la ciutat

La commemoració del Dia Internacional de les Persones Grans també ha inclòs la lectura d'un manifest i activitats diverses

01 de Octubre 2024
+
Granollers commemora el Dia Internacional de les Persones Grans i constitueix el Fòrum de les Persones Grans

L’1 d’octubre és el Dia Internacional de les Persones Grans, una celebració promoguda per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1990 i que pretén garantir el benestar de les persones grans i promoure’n la participació en la societat perquè tothom pugui beneficiar-se dels seus coneixements i experiències. Granollers s'ha sumat a aquesta commemoració amb activitats diverses al llarg de tot el dimarts.

Les activitats han començat al matí amb l’assemblea constituent del nou Fòrum de les Persones Grans de Granollers, a la Sala Tarafa, amb la participació d'unes 75 persones. Aquest Fòrum suposa l’evolució del Consell de la Gent Gran cap a un nou model més dinàmic, participatiu i inclusiu, que s’adapta als nous reptes de les persones grans i a la diversitat de perspectives i experiències. La constitució del nou fòrum va ser una de les idees sorgides d’un grup de treball del Consell de la Gent Gran i representa un compromís amb un procés democràtic i participatiu.

Les persones interessades a sumar-se al Fòrum poden fer-ho de forma individual en aquest enllaç, com a col·lectiu en aquest enllaç, enviant un correu a forumpersonesgrans@granollers.cat o trucant al 93 842 66 65. Trobareu més informació aquí. 

Converses, visites guiades i lectura del manifest

Després de la constitució del Fòrum s'ha fet una conversa en primera persona sobre “La soledat no desitjada” amb la conducció d’Agnès Boixader i el testimoni de diverses persones de Granollers. I a les 12 h, a la Porxada, s'ha llegit el Manifest del Dia Internacional de les Persones Grans, redactat de manera col·laborativa pel Fòrum de les Persones Grans de Granollers i que recull les principals demandes i propostes per millorar la vida de les persones grans a la nostra ciutat.

A la tarda es faran més activitats de difusió cultural amb inscripció prèvia i obertes a totes les persones grans de la ciutat majors de 65 anys per promoure la participació activa i l’accés a la cultura. Així, de 16 a 18 h es proposa una visita al Planetari i a les exposicions del Museu de Ciències Naturals – La Tela de Granollers. De 16 a 17 h s’oferirà una visita guiada a l’Adoberia dels Ginebreda i un itinerari pel centre de la ciutat, una proposta que es repetirà de 17 a 18 h.