Agenda

+
28 oct. 2024 - 19:30h

Valorem en ferm la cuina i la tradició?

Debats del Casino de Granollers

Categoria: Jornada

Carme Ruscalleda entrevistada per Clara Armengol: “VALOREM EN FERM LA CUINA I LA NUTRICIÓ?”

Carme Ruscalleda i Serra (Sant Pol de Mar, 1952). Cuinera autodidacta que ha donat un enfocament innovador a la cuina catalana, defensant el producte de temporada i els productors locals. Va ser l’única dona del món que va acumular set estrelles Michelin al llarg de la seva trajectòria: tres en el restaurant Sant Pol, on va néixer, dues més al Sant Pol de Tòquio, i altres dues al Moments, a l’hotel Mandarín Oriental de Barcelona. 

Els seus orígens com a cuinera es troben en el negoci familiar on ella va començar a fer plats preparats. Més tard va transformar un hostal, juntament amb el seu marit Toni Balam, en el restaurant Sant Pau, en funcionament fins al 2018. 

Ha rebut nombroses distincions entre les quals la Creu de Sant Jordi, la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya, el Premi Nacional de Gastronomia i la Medalla d’Or al Mèrit de les Belles Arts, entre d’altres. L’any passat va ser nomenada Doctora Honoris Causa per la Universitat de Barcelona.

Entrevistarà Carme Ruscalleda, Clara Armengol i Pi de la Serra (Barcelona, 1973). Llicenciada en Història Contemporània i cap d’Informatius de Vallès Oriental Televisió. La seva trajectòria professional va començar a RTVC de Cardedeu, va seguir a Granollers TV, City TV, La Sexta i, finalment, a Vallès Oriental Televisió.

D’aquest debat esperem una defensa vehement de la cuina feta amb productes frescos, de la bondat de la dieta mediterrània i de com n’és d’important transmetre la cultura del bon menjar a les noves generacions. 

 

L'entrada és lliure amb inscripció prèvia a https://casinodegranollers.com/els-debats-del-casino/