L’Arxiu reviu la Festa Major dels anys 1984 i 1994 amb imatges i una pel·lícula

El Document del Mes difon l'expedient del concurs de cartells de la Festa Major convocat per l'Ajuntament ara fa 90 anys, el 1934

19 d'Agost 2024
+
Els rajolers Joan Josep Biscarri i Amador Galí amb el pregoner de la Festa Major de 1994, Sergi Barjuan / Foto: Josep Garcia / Fons Revista del Vallès /AMGr

L’Arxiu Municipal celebra la Festa Major recordant les edicions de fa 30 i 40 anys, a través d’un film i fotografies publicades al portal web de l’Arxiu d’Imatges.

Així, l’apartat “Films”permet visionar la pel·lícula de la Festa Major de 1984, una filmació d’Arian Botey Prat i Joan Corbera Santanach produïda per l’Ajuntament. Hi podem veure el pregó que va pronunciar el cantant Gato Pérez i actuacions de grups com La Claca, La Salseta del Poble Sec, l’Orquestra Pacífic, la banda Bonanova i l’Esbart Dansaire de Rubí, i també escenes del musical La Nau i l’Assemblea Teatro di Torino. Aquell va ser el segon any del nou model festiu de Blancs i Blaus: veiem les colles animant en les diverses activitats, desfilant en cercavila i al partit de futbol que es va jugar a l’avinguda del Parc, amb Concepció Navarrete, Lluïsa Salvador i Amadeu Castellano en el paper d’àrbitres. Es tracta d’un documental original en vídeo Betacam, amb una hora de durada, color i so.

D’altra banda, a l’apartat “Fotografies” es poden veure unes 150 imatges de diferents moments de la festa de deu anys després, el 1994. Hi ha el repte –que van fer Pep Farràs pels Blaus i Esteve Ferrer pels Blancs-, la cerimònia d’inici, el pregó amb Sergi Barjuan, la cercavila, el correaigua, l’estirada de corda, el correfoc o el concurs de rajolers. La festa es va celebrar entre els dies 24 i 28 d’agost. Aquell any, els Blaus van decorar la plaça Barangé i els Blancs, la Porxada, tal com es pot recordar en les imatges.

El Document del Mes també rememora la Festa Major, en aquesta ocasió, de 90 anys enrere, fent difusió de l’expedient del concurs de cartells anunciadors de la festa convocat l’any 1934 per l’Ajuntament. Hi veiem les bases, el veredicte del jurat, les pliques i les notificacions als guardonats, que van ser, amb el primer premi, Francesc Serra, i amb dos accèssits, Josep Escobar i Antoni Vidal.