Què és Manifesta?

En els seus trenta anys d'existència, Manifesta s'ha convertit en una de les biennals més influents del món. Pel seu caràcter nòmada, Manifesta du a terme una anàlisi contínua de l'estat de la cultura europea en el context dels reptes del nostre temps. Així mateix, explora l'ADN geogràfic, cultural i sociopolític d'Europa des d'una perspectiva local per crear programes culturals i interdisciplinaris.

Actualment, Manifesta es basa en un model de cocreació que vincula la recerca urbana crítica, la construcció de comunitats i la cultura contemporània amb identitats i visions locals. Amb aquesta nova estratègia, Manifesta manté el seu caràcter nòmada, però treballa envers la cocreació amb comunitats artístiques, ciutadans locals, organitzacions de base i socis institucionals per abordar les qüestions socials plantejades per la ciutat d'acollida. Pretenem ser inclusius, de ment oberta, diversa i verd per defensar una cultura d'igualtat en tots els nostres programes, persones i procediments.

Manifesta 15 tindrà lloc a 12 ciutats de la regió metropolitana de Barcelona:

Barcelona, Badalona, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Mataró, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs, Sant Cugat del Vallès i Terrassa.

Edicions anteriors

Des de l'any 1996, Manifesta ha tingut lloc a Rotterdam, Luxemburg, Ljubljana, Frankfurt, Donosti/Sant Sebastià, Nicòsia (cancel·lat), Trentino‒Tirol del Sud, Múrcia, Genk, Sant Petersburg, Zuric, Palerm, Marsella i Prishtina. Al llarg de catorze edicions i vint-i-cinc anys, més de tres milions de persones han visitat o han participat en els esdeveniments i programes de Manifesta. Manifesta ha acollit artistes, projectes curatorials i joves professionals de fins a quaranta països diferents.