El ple municipal del dia 25 de juny ha decidit, per acord de la junta de portaveus, adherir-se a la sol·licitud per demanar a la Generalitat de Catalunya atorgar la Creu de Sant Jordi al xef granollerí Fermí Puig. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Granollers s’uneix a aquesta sol·licitud, juntament amb diferents sectors de la societat civil, del món de l’esport, la cuina i la política. Al mateix temps, el consistori enviarà una carta a la consellera de cultura de la Generalitat per demanar aquesta Creu de Sant Jordi per al xef de la ciutat.
Fermí Puig va néixer a Granollers l’any 1959 i ha tingut una extensa trajectòria com a cuiner. Va començar en el sector de la cuina al restaurant de Montse Guillén, al carrer Marià Cubí de Barcelona, i va treballar en restaurants de gran prestigi internacional com El Bulli o el Drolma de l’Hotel Majestic. De fet, entre el 1995 i el 2004, Puig va ser xef del Mejestic i del Drolma simultàniament, i fins al 2011 també va ser xef director del restaurant del Petit Comitè. L’any 2002 va ser guardonat amb una estrella Michelin.