Del 30 de març al 2 d’abril, Jocs Special Olympics Granollers 2023

Es preveu la presència de 1.500 esportistes amb discapacitat intel·lectual d’arreu del món, que prendran part en 14 disciplines esportives

06 de Març 2023
+
Fotografia de família dels assistents a la presentació al Palau de la Generalitat.

Granollers serà l’escenari de la dotzena edició dels Jocs Special Olympics que se celebren cada quatre anys. Del 30 de març al 2 d’abril, aquest esdeveniment promourà l’esport i serà altaveu de les persones amb discapacitat intel·lectual. Aquest matí s’ha celebrat al Palau de la Generalitat l’acte de presentació dels Jocs Special Olympics Granollers 2023, amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà i Pons, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, a més dels organitzadors de l’esdeveniment la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL), Special Olympics Catalunya i l’Ajuntament de Granollers. En el decurs de la presentació s’ha presentat l’spot que té per lema “Encén la teva flama”, així la dotzena edició dels Jocs Special Olympics anima tothom a sumar-se i viure l’experiència dels Jocs, que té l’objectiu de promoure la igualtat i la inclusió d’aquest sector.

Esport i comunitat

Enguany, seran 14 les disciplines esportives que es disputaran a Granollers per donar visibilitat i empoderament al sector. Paral·lelament al calendari competitiu, els Jocs també contemplen una programació amb activitats que facilitaran la participació ciutadana, amb la qual es promourà

la integració i la conscienciació social. A més a més, s’implantarà un programa de voluntariat que donarà oportunitats a tothom, i un altre de formació per a centres de secundària amb l’objectiu d’ajudar a entendre la normalitat de la discapacitat intel·lectual.

El paper imprescindible dels voluntaris

La participació dels voluntaris és una peça clau pels Jocs Special Olympics. S’esperen més de 600 persones que participaran de manera no lucrativa per donar peu a un projecte no només esportiu, sinó també social. Oferiran suport als equips, esportistes, a les activitats de promoció i a totes les activitats paral·leles durant els quatre dies que es duran a terme els Jocs.

Els Jocs i la Torxa

La involucració de la ciutadania i de les ciutats de Catalunya són un element clau per les entitats organitzadores. De tal manera, la Torxa dels Jocs recorrerà quinze poblacions catalanes una setmana abans de l’acte inaugural de la dotzena edició. Les ciutats per les quals passarà la Torxa són la Seu d’Urgell i Andorra la Vella (seus de l’anterior edició del 2018), Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona, Mataró, Figueres, Lloret de Mar, Calella, Badalona, Igualada, Reus, Sant Just Desvern i Granollers.

Els Special Olympics a Granollers

Aquesta és la segona vegada que la ciutat acull una edició dels Special Olympics. Granollers torna a ser la seu d’un esdeveniment de caràcter internacional i es consolida com a referent de l’esport per a les persones amb discapacitat intel·lectual. La ciutat ja va acollir la 4a edició dels Jocs l’any 1994, amb la participació de més de 2.300 esportistes de 12 nacionalitats.