Millora de les instal·lacions del Centre de Medicina de l'Esport

Els últims anys els espais destinats al servei de l'esport i les persones s'han ampliat considerablement, així avui Granollers disposa de més de 23.000 metres quadrats d'instal·lacions esportives noves.

25 de Gener 2011
+

El Centre de Medicina de l'Esport té noves instal·lacions dins del Palau d'Esports de Granollers. Aquest servei té com a objectiu garantir el bon estat de salut de la gent que fa esport. Les noves instal·lacions ofereixen millors condicions i serveis: mèdiques, revisions bàsiques de salut esportiva adreçades a qui vulgui conèixer el seu estat de salut en relació a les exigències físiques que suposa la pràctica esportiva, ja sigui de nou inici o un practicant habitual, i als esportistes que necessitin confirmar la seva aptitud esportiva segons les demandes de les seves respectives federacions. Les obres al Centre de Medicina de l'Esport han tingut un pressupost de més de 33.000 euros i han estat finançades pel Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL). Amb una superfície de 174  m2 el Centre de Medicina de l'Esport disposa de sala d'espera, zona administrativa, despatxos, sales de cardio i proves d'esforç. Més serveis i major qualitat en la seva prestació.

Més espais per a la pràctica de l'esport
Granollers disposa de 22 instal·lacions repartides per la ciutat que cobreixen gran part de la demanda esportiva. Són gairebé 10 hectàrees de sòl esportiu a part d’alguns patis d’escoles i el passeig fluvial on diàriament hi corren centenars de persones. Els últims anys els espais destinats al servei de l'esport i les persones s'han ampliat considerablement, així avui Granollers disposa de més de 23.000 m2 d'instal·lacions esportives noves:
 

  • Gespa artificial als camps del c. Girona, Ponent i Can Gili
  • Nou gimnàs per a esportistes del CN Granollers, un salt qualitatiu en els entrenaments de gimnàstica esportiva
  • Nous pavellons a Can Bassa i Congost
  • Trasllat i millora de la instal·lació del Centre de Medicina de l'Esport
  • Remodelació de les pistes de petanca de Can Bassa (març 2008), ampliació de les pistes de petanca del c. Camp de les Moreres, remodelació vestidors pistes d'atletisme (maig 2009)

Els pavellons
Els nous pavellons esportius a Can Bassa-Pla de Baix i Congost són equipaments vinculats a l'activitat social del barri i als seus centres educatius. A més el Pavelló poliesportiu Congost, que s'inaugura properament, serà la seu de la Federació Catalana de Bàdminton i  formarà part de la xarxa de centres de tecnificació de la Secretaria General de l'Esport. El Pavelló poliesportiu Congost acollirà els serveis socials de zona i l'associació de veïns.

Gespa artificial als camps del c. Girona, Ponent i Can Gili
Aquestes actuacions han permès que:

  • Els camps de Ponent i de Can Gili acullin també la lliga de futbol a 7
  • El FC Barcelona, a Can Gili, i el RCD Español, a Ponent, hi facin escoles de tecnificació
  • Des que hi ha gespa artificial el nombre de jugadors s'ha doblat a Ponent i gairebé s'ha quadriplicat a Can Gili

Els més de 6.000 m2 de gespa artificial, respectuosa amb el medi ambient, permet estalviar un 50 % d'aigua de reg, al camps del carrer Girona, el primer camp de futbol de l'Estat on s'ha aplicat aquest nou producte.

Granollers, ciutat de referència en esdeveniments esportius i equipaments de primer nivell

Els esdeveniments esportius que es fan a Granollers promocionen la ciutat, cada any amb la Granollers Cup milers d'esportistes d'arreu del món es donen cita a la capital de Vallès Oriental per disputar partits d'handbol. D'altra banda el març de 2009 a Granollers es va celebrar la XXXIV Copa del Rei d'Handbol, i l'any passat coincidint amb el 50è. aniversari el Pavelló Municipal d'Esports va ser declarat Bé Cultural d'Interès Local.

Suport a clubs i entitats, impulsors de l'activitat esportiva

Granollers té 59 clubs esportius i 22 instal·lacions on practicar les 40 modalitats esportives que s'ofereixen. Unes 6.000 persones, de totes les edats, confien en la tasca organitzativa, tècnica i formativa d'aquestes 59 associacions i clubs esportius. Per dur a terme aquesta feina i pel correcte funcionament i assoliment dels objectius del club és imprescindible un bon equip de gestors. Les actuals juntes directives de les entitats locals estan formades per més de 180 voluntaris i voluntàries que per responsabilitat, afició o compromís dediquen part del seu temps lliure a mantenir i promocionar el seu esport. Una altra part essencial per la credibilitat i eficàcia de les entitats és l'equip tècnic. Entre entrenadors nacionals, entrenadors territorials, llicenciats en educació física i monitors són més de 200 els especialistes que es dediquen a fer de l'esport local un instrument de qualitat tècnica i formativa.

Observatori de l'Esport de Granollers
L'Observatori de l'Esport de Granollers recull de dades dels clubs i entitats per tal de facilitar la gestió interna i planificar millor les temporades; a més d'encaminar les polítiques esportives municipals. Una de les actuacions dins de l'Observatori ha estat habilitat a www.granollers.cat/esports un espai de comunicació per a que els clubs i les entitats esportives puguin publicitar les seves activitats, informar-se d'altres activitats...
www.granollers.cat/esports i Guia Tot l'Esport al teu abast a Granollers són eines que l'Ajuntament ha posat a l'abast de la ciutadania i dels clubs i entitats per informar i participar de l'activitat esportiva.

Declaració d'intencions per a les bones pràctiques de l'esport a Granollers
Compromís de les entitats i clubs per treballar valors universals, mitjançant objectius i accions cada temporada. Un document de declaració d'intencions per a les bones pràctiques de l'esport a Granollers querecull una sèrie de dades de les entitats esportives per poder encaminar les polítiques esportives municipals i alhora ajudar les entitats a gestionar millor les seves temporades.

El 85% dels granollerins, majors de 15 anys, fa activitat físico-esportiva
Els ciutadans i ciutadanes que practiquen esport diuen: un 43%, que fa esport perquè li agrada i es diverteix; un 34,8% en fa per qüestions de salut, i el 22,2% en fa per estar en forma. El 85% de la població de Granollers major de 15 anys fa activitat físico-esportiva; d'aquests, el 51% són dones i el 49% homes. Granollers és la ciutat de la província de Barcelona, entre 30 ciutats de característiques similars, que té, en valors relatius, més practicants federats inscrits en competicions comarcals i nacionals.