Caminada per la Salut Mental 2021

+

El diumenge 17 d’octubre se celebra la 6a edició de la Caminada per la Salut Mental, en el marc de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, que Granollers commemora amb una gran diversitat d’activitats com xerrades, conferències o presentacions de llibres. L’objectiu és sensibilitzar a la ciutadania sobre la salut mental i lluitar contra l’estigma social que pateixen les persones amb malalties mentals.

L’any passat no es va poder fer la caminada popular a causa de la pandèmia. Aquest any es reprèn amb força, per donar valor i visibilitat a l’augment substancial de casos a conseqüència del confinament i dels efectes de la Covid-19, que ha provocat un tsunami de consultes sobre salut mental.

Recorreguts de la caminada

El punt de sortida de la caminada serà a la plaça Salvador i Maluquer.

Es podrà participar en dos possibles recorreguts: un de 8 km i un de 4 km, per a públic familiar.

Per evitar aglomeracions, a causa de la situació epidemiològica, s’organitzaran quatre sortides: a les 10 h, a les 10.15 h i a les 10.30 h, per al recorregut de 8 km; i a les 10.45 h, per al recorregut familiar.

Al llarg de l’itinerari, hi haurà un seguit de propostes sorpresa, organitzades per les diferents entitats de la Taula de Salut Mental de Granollers

Inscripcions en línia

Fins al 15 d’octubre es poden fer les inscripcions a la Caminada per la Salut Mental, a través d’aquest enllaç. També es poden fer de forma presencial el mateix dia de la caminada, al punt de sortida, a la plaça Maluquer i Salvador.

El valor de la inscripció serà de 5 euros si es fa en línia i de 10 euros si es fa el mateix dia de la caminada. La inscripció és gratuïta per als menors de 12 anys.

La recaptació de les inscripcions a la Caminada de la Salut Mental anirà destinada a projectes de salut mental del territori.

Els primers 300 inscrits rebran una samarreta commemorativa com a obsequi de l’empresa Sirsa.

Empreses col·laboradores

Benito Menni CASM

Consum cooperativa

La Tavella

Sirsa

Dia Mundial de la Salut Mental

El dia 10 d’octubre es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental.

La Taula de Salut Mental i Addiccions de Granollers, integrada per serveis municipals, centres de salut mental per a infants, joves i adults; d’atenció primària, d’integració social, d’habitatge i associacions de persones amb problemes de salut mental i familiars, ha preparat un programa d’activitats encaminat a sensibilitzar la població de les dificultats de les persones amb algun trastorn mental, i a lluitar contra l’estigma i la discriminació en aquest àmbit.

Les activitats són variades: concerts, presentacions de llibres, espectacles, exposicions, etcètera, es poden veure a Granollers, Cardedeu i la Garriga, fins al 3 de novembre, organitzades per una dotzena d'entitats.

Pla Local Antiestigma en Salut Mental

Des del març de 2017, Granollers disposa del Pla Local Antiestigma (PLA) que, impulsat per la Taula de Salut Mental i Addiccions, vol contribuir a canviar actituds i comportaments en relació amb les persones que pateixen un problema de salut mental, reduir els nivells de discriminació i millorar els indicadors d’inclusió social d'aquest col·lectiu.