Montse Cervera

Què li passa a l'Elna?, Montse Cervera

«Què li passa a l'Elna?» és un conte infantil i alhora familiar amb un rerefons didàctic. Pretén que els infants aprenguin a detectar i gestionar situacions d'assetjament escolar amb l'ajuda dels adults i aconseguir fer-se respectar.

Els infants s'endinsaran en la història de l'Elna i del seu amic incondicional, en Pol, i de l'Estel. Amb ells, l'Elna arribarà a ser capaç de parlar del problema que no la deixa ser aquella nena riallera de sempre; convençuda, en buscarà la solució i s'acabarà empoderant amb valentia i confiança en ella mateixa.

 

Es vol fer visible una situació lamentablement molt freqüent entre els nostres infants i joves, sobretot en ambients escolars, però no només. Vol aportar un gra de sorra a la presentació d'aquesta realitat, tot passant per les diverses fases que giren al voltant d'aquesta problemàtica: el no reconeixement ni menció de la situació; la detecció i la necessitat de trobar ajuda; l'empoderament i la confiança en un mateix i la sensació de satisfacció personal en assolir l'objectiu.